0:28

Ruotsalaistislaamo lanseerasi tuotteen, jollaista ei ole aiemmin nähty – maistuisiko sinulle glögiviski?

Talvi tekee kovaa vauhtia tuloaan ja lämpömittari näyttää aina vain alempia lukemia. Lähestyvää talvea ei kuitenkaan kannata vierastaa, sillä ruotsalaistislaamo Macmyra on kehitellyt tuotteen, joka lämmittää kylmimmilläkin pakkasilla – glögiviskin!

Poimi videolta vinkit trendikään glögivinkin valmistukseen. 

Glögi ja viski kuulosta varsin oudolta yhdistelmältä, mutta lopputulos saattaa yllättää. Juoman tuoksusta ja makumaailmasta on erotettavissa molemmille juomille ominaisia aromeita, kuten tammisuutta, hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Tuotekuvauksen perusteella tuotteesta on erotettavissa muun muassa appelsiinin, mantelin ja inkiväärin makuja. 

Glöginen viimeistely viskiin tapahtuu valmistajan mukaan tynnyreissä, joita on aiemmin käytetty sherryn valmistuksessa.

Tiettävästi ainoa glögiviski maailmassa

Valmiin tuotteen alkoholipitoisuus on 46,1 prosenttia, joten tätä juomaa ei välttämättä kannata siemailla samaan tapaan kuin perinteistä glögiä.

Macmyra mukaan he ovat tiettävästi ainoa tislaamo maailmassa, joka on rohjennut yhdistää glögin ja viskin makumaailmat yhteen tuotteeseen. Tislaamo tunnetaan myös muista rohkeista kokeiluistaan, kuten viskin ja hunajan yhdistävästä Bee-likööristään. 

Glögin makuinen viski tulee myyntiin Ruotsin Systembolagetiin lokakuun 19. päivä. Ruotsissa sekä viski että glögi ovat suosittuja tuotteita, mutta nähtäväksi jää, millaisen vastaanoton näiden kahden tuotteen yhdistelmä oikein saa.  

Lähteet: Expressen, Mackmyra

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja