Ruotsalaisjoukko aiheuttaa hämmennystä: Mitä seuraa, kun kassakapula asetetaan hihnalle ”väärin”?

kassa
Miten sinä reagoisit, jos kassajonossa sinua odottaisi tällainen näky? Facebook, Shutterstock

Joukko ruotsalaisia on perustanut Facebook-ryhmän, jonka tarkoituksena on kyseenalaistaa ihmisten vakiintuneita toimintatapoja. 

Kassakapulan tarkoituksena on erottaa asiakkaiden ostokset toisistaan, ja sen käyttöön liittyyn joukko kirjoittamattomia sääntöjä. Yksi näistä säännöistä on, että kapula asetetaan hihnalle poikittain.

Mutta mitä tapahtuu, jos joku asettaa kapulan hihnalle poikkeavalla tavalla? Joukko ruotsalaisia pyrkii selvittämään vastausta tähän erityislaatuiseen kysymykseen.

Vakiintuneiden tapojen rikkomista paheksutaan 

Facebookissa toimivan ryhmän jäsenet pyrkivät hämmentämään ihmisiä poikkeavalla ruokakauppakäyttäytymisellä. He asettavat kauppareissulla ollessaan kassakapulan hihnalle vaakasuoran sijaan pitkittäin. Tämän jälkeen he tarkastelevat, miten ihmiset tähän outoon tilanteeseen reagoivat. 

Yksi ihmisten kärsivällisyyttä testaava ryhmän jäsen on Oscar Andersson, 23. Hänen mukaansa ihmiset hermostuvat ja ahdistuvat usein nähdessään kapulan asetettuna eri tavalla kuin normaalisti. Kyseistä toimintatapaa on usein myös ihmetelty ääneen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ryhmän tarkoituksena on kyseenalaistaa ihmisten vakiintuneita tapoja, joiden rikkominen ei ole väärin, mutta sitä paheksutaan.

– Jonossa on myös ihmisiä, jotka asettavat kapulan uudelleen. He ajattelevat sen olevan oikein. Silloin vain katson heitä ja laitan sen takaisin omalla tavallani. Yleensä huulilleni piirtyy pieni hymy, koska se on mielestäni aika hauskaa, John Golner toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Golnerin mukaan kassakapula on aihe, joka aiheuttaa ihmeen paljon tunteita. Sen käyttämättömyys tai niin sanottu vääränlainen käyttö voi saada ihmiset hetkessä hermostumaan. 

Video: Hauska video paljastaa, mitä nelivuotias ostaisi, jos hän saisi päättää. 

9:19

Video: Entä millaiset asiat ruokakaupan myyjiä ärsyttävät?

Lähde: Expressen 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja