Ruotsalaiset nostivat juuri jouluruoan uudelle tasolle: Söisitkö tämän joulupizzan?

Joulupizza
Joulupizzassa on kinkkua, prinssinakkeja, lihapullia ja sinappia. Pizzeria Barken

Ruotsalaiset ovat keksineet herkun, joka yhdistää maan joulupöydän herkut yhdeksi ateriaksi.

Ruotsin Katrineholmissa sijaitsevat pizzeria on tuonut valikoimiinsa erikoisen joulupizzan. Ruotsalaiseen joulupöytään kuuluvat perinteisen kinkun lisäksi muun muassa lihapullat ja prinssinakit – ja nyt ne ovat nautittavissa myös pizzan muodossa.

Pizzeria Barkenin joulupizza viimeistellään sinapilla ja vapaavalintaisella kastikkeella.

– Halusin tehdä jotain hauskaa ja samalla luoda vähän joulutunnelmaa, Pizzeria Barkenissa työskentelevä ja pizzan ideoinut Nabaz Alansan kertoo Expressenille.

Pizza on ollut Barkenin valikoimissa tiistaista lähtien ja asiakkailta on tullut positiivista palautetta. Joulupizzan tarkoitus on ruokkia myös niitä, jotka eivät syystä tai toisesta päädy jouluna runsaan joulubufféen ääreen.

– Monet ihmiset asuvat yksin, eikä heillä ole jouluna perhettä, jonka kanssa juhlia ja syödä. He voivat sen sijaan tulla ja ostaa joulupizzan. On myös lapsia, jotka eivät pidä jouluruoasta. Vanhemmat voivat ostaa heille joulupizzan, Nabaz Alansan kertoo.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.