Mainos

Ruotsalaiset eivät tyytyneet toiseen sijaan – tislaamojen mittelö johti maailman vahvimman, yli 80-prosenttisen ginin luomiseen

Ruotsalaistislaamo valmistaa nyt virallisesi maailman vahvinta giniä. Kestäisikö kantti maistaa 82,5-prosenttista tuotetta?

Video: Huomenta Suomen haastattelussa palkitun suomalaisginin tekijät. 

Kilpailu juoma-alalla käy kiivaana, mutta ei aina tavalla, jolla voisi kuvitella. Sen sijaan, että ruotsalaistislaamo olisi noussut ihmisten tietoisuuteen uutuusjuomansa erinomaisen maun vuoksi, tislaamo tunnetaan nyt maailmanlaajuisesti maailman vahvimman ginin valmistajana. 

Ruotsalaistislaamo Smögenin uusi 82,5-prosenttinen Strane Ultra Uncut -gini rikkoi vanhan ennätyksen reilusti.

Kilpailu kahden tislaamon välillä käy kuumana

Smögen ja sen 76-prosenttinen gini pitivät ennätystä hallussaan aina helmikuuhun 2018 saakka. Ennätys vaihtoi kuitenkin vuoden alussa haltijaa, kun skotlantilainen tislaamo rikkoi ennätyksen hiuksen hienosti yhdellä prosentilla.

Ruotsalaistislaamo otti tämän haasteena ja alkoi muokata alkuperäistä Smögen-reseptiä entistäkin vahvempaan suuntaan. Tislaamo ei tyytynyt rikkomaan ennätystä vain muutamilla prosenteilla, vaan päätti valmistaa kerralla juoman, jonka vahvuuteen ei ihan heti päästäisi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tällä hetkellä tätä 82,5-prosenttista tuotetta on saatavilla vain Ruotsista ja Isosta-Britanniasta.

Lähteet: Liquor

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja