Ruokavirasto MTV Uutisille: Kinder-munia vedetään myynnistä myös Suomessa – listalla myös muita Kinder-tuotteita

kinder_takaisinveto
Shutterstock/Ferrero Scandinavia AB

Suomen Ruokavirastosta vahvistettiin torstaina aamupäivällä MTV Uutisille, että Kinder-suklaatuotteita vedetään myynnistä myös Suomessa. Myöhemmin Kinder-tuotteita valmistava Ferrero Scandinavia AB ilmoitti vetävänsä tietyt tuotteet myynnistä varotoimenpiteenä.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin torstaina Kinder-suklaamunien takaisinvedosta useissa eri Euroopan maissa. Kinder-yllätysmuniin on liitetty salmonellaepäilyjä esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Irlannissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Salmonellatapauksia on todettu ympäri Eurooppaa jo ainakin 134  ja suurin osa sairastuneista on lapsia. 

Ruokavirasto vahvisti takaisinvedon MTV Uutisille

Keskiviikkona suklaamunia ja joitakin muita yksittäisiä suklaatuotteita vedettiin jättimäärä markkinoilta Ruotsista. Nyt takaisinveto laajenee myös Suomeen. Ruokavirastosta kerrottiin torstaiaamuna MTV Uutisille, että virasto on saanut lisätietoa tapaukseen liittyen. Ruokavirastosta vahvistettiinkin, että takaisinvedon joukossa on Kinder-munia, mutta myös muita Kinder-tuotteita.

Myöhemmin virasto tiedotti, että Ferrero Scandinavia AB on ilmoittanut vetävänsä myynnistä joitakin eriä Kinder-suklaatuotteita. Yrityksen mukaan takaisinveto tehdään varotoimenpiteenä, koska joissain maissa on noussut esiin epäily näiden tuotteiden ja salmonellatartuntojen välillä.

Ferrero Scandinavia AB:n mukaan yhdessäkään markkinoilla olevassa Kinder-tuotteessa ei kuitenkaan ole havaittu salmonellaa, eikä yritys ole saanut asiasta myöskään palautetta kuluttajilta.

– Teemme vähittäiskaupan toimijoiden kanssa yhteistyötä varmistaaksemme, että nämä tuotteet poistetaan myynnistä. Jos olet ostanut tällaisen tuotteen, tuotetta ei suositella syötäväksi. Pyydämme säilyttämään tuotteen ja olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, Ferrero ohjeistaa kuluttajia. 

Takaisinveto koskee vain näitä tuotteita ja niiden parasta ennen -päiväyksiä:

 • Kinder Surprise 20g: parasta ennen -päiväys välillä 11.7.2022 – 7.10.2022
 • Kinder Surprise 20g Pinkki: parasta ennen -päiväys välillä 11.7.2022 – 7.10.2022
 • Kinder Surprise 20g x 3-pack: parasta ennen -päiväys välillä 11.7.2022 – 7.10.2022
 • Kinder minimunat: parasta ennen -päiväys 21.8.2022
 • Kinder Schoko-Bons: parasta ennen -päiväys välillä 25.5.2022 – 19.8.2022

kinderpakkauksia5
Näiden tuotteiden tiettyjä eriä vedetään myynnistä.

Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.

1:17
Salmonellat ovat yleisiä, eläinten kantamia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa suolisto- ja yleisinfektioita. Videolla lisää aiheesta. Lähteet: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Ruokavirasto ja Terveyskirjasto.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja