Salaatti, jonka voi paistaa? Vihanneshyllyn erikoisuus ei ole suomalaisille tuttu
Tietyistä suomalaisista ruokakaupoista löytyvä Cosmopolitan-salaatti soveltuu kaikenlaisiin salaatteihin, mutta muista salaattilajikkeista sen erottaa uskomaton kestävyys. Kestävyydestä huolimatta salaatin maku on makea.
Cosmopolitan-salaattia voi myös paistaa
Cosmopolitan säilyttää raikkauden, rapeuden ja houkuttelevan ulkonäön myös pilkottuna, joten se sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa salaattiateriaa joudutaan säilyttämään ennen ruokailua. Pirteän värin ja rapean suutuntuman ansiosta se sopii loistavasti myös lisukkeeksi tai koristeeksi mihin tahansa ruokaan. Cosmopolitan-salaattia voi kokeilla myös kevyesti wokattuna ja grilliruokien lisukkeena.
Monikäyttöinen ja kestävä salaatti
Cosmopolitan-salaatin lehdet ovat niin jämäköitä, että niillä voi korvata jopa tacokuoren tai dippikipon. Tavallista jäykemmät lehdet soveltuvat erinomaisesti myös kaikenlaisten wrappien, kääröjen ja rullien tekoon.
Cosmopolitanilla voi korvata esimerkiksi gluteenia tai vehnää sisältävät tortillat, kesärullien riisipaperin tai sushimakien levän. Sen avulla moni tuttu resepti voidaan muokata myös erityisruokavalioihin ja allergiselle sopivaksi sekä lisäaineettomaksi ja terveelliseksi.
Lähde: Rödingin tila
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti