Ruokatoimittajan ylistämä puoli-ilmainen grilliruoka ei vaadi sinulta edes kauppareissua: "Nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin"

liha grillaus valkosipuli grillattu
Grillattu valkosipuli on täydellinen grillilisuke! Shutterstock

Jos kaipaat grilliherkkuihisi pientä makubuustia, testaa kokonaisen valkosipulin grillaamista.

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Grace Elkus ylistää tuoreessa artikkelissaan kokonaista grillattua valkosipulia. Kyseessä on Elkusin mukaan helppo ja vaivaton makujen buustaaja, joka muuntaa tavalliset ateriat loistaviksi.

– Uusin suosikkini ei välttämättä vaadi edes kauppareissua – eikä todellakaan ainakaan mitään erikoisliikettä. Se on grillattu valkosipuli, joka nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin.

Grillattu valkosipuli valmistuu käytännössä itsestään. Sitä ei tarvitse käännellä grillauksen aikana. Valkosipuli valmistuu ikään kuin bonuksena muiden grilliherkkujen ohessa.

–  Leikkaa vain valkosipuli puoliksi, laita päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla, kääri folioon ja laita grilliin epäsuoraan lämpöön. Sen jälkeen voit keskittyä rauhassa muihin grilliherkkuihin.

Valkosipuli valmistuu grillissä puolessa tunnissa ja kynsistä tulee ihanan karamellisoituneita ja pehmeitä kuin voi. Grillattua valkosipulia voi murskata lähes minkä tahansa grilliherkun kaveriksi. Testaa erilaisten lihojen kanssa tai vaikka grillatun leivän päällä!

Lähde: The Kitchn

***

Katso videolta suomalaisten BBQ-nörttien vinkit savustusgrillaukseen:

Näin grillaat savulla - BBQ:n salat 6:49

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.