Ruokatoimittajan ylistämä puoli-ilmainen grilliruoka ei vaadi sinulta edes kauppareissua: "Nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin"

liha grillaus valkosipuli grillattu
Grillattu valkosipuli on täydellinen grillilisuke! Shutterstock

Jos kaipaat grilliherkkuihisi pientä makubuustia, testaa kokonaisen valkosipulin grillaamista.

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Grace Elkus ylistää tuoreessa artikkelissaan kokonaista grillattua valkosipulia. Kyseessä on Elkusin mukaan helppo ja vaivaton makujen buustaaja, joka muuntaa tavalliset ateriat loistaviksi.

– Uusin suosikkini ei välttämättä vaadi edes kauppareissua – eikä todellakaan ainakaan mitään erikoisliikettä. Se on grillattu valkosipuli, joka nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin.

Grillattu valkosipuli valmistuu käytännössä itsestään. Sitä ei tarvitse käännellä grillauksen aikana. Valkosipuli valmistuu ikään kuin bonuksena muiden grilliherkkujen ohessa.

–  Leikkaa vain valkosipuli puoliksi, laita päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla, kääri folioon ja laita grilliin epäsuoraan lämpöön. Sen jälkeen voit keskittyä rauhassa muihin grilliherkkuihin.

Valkosipuli valmistuu grillissä puolessa tunnissa ja kynsistä tulee ihanan karamellisoituneita ja pehmeitä kuin voi. Grillattua valkosipulia voi murskata lähes minkä tahansa grilliherkun kaveriksi. Testaa erilaisten lihojen kanssa tai vaikka grillatun leivän päällä!

Lähde: The Kitchn

***

Katso videolta suomalaisten BBQ-nörttien vinkit savustusgrillaukseen:

6:49

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja