0:36

Ruokatoimittaja ylistää: Tämä raaka-aine sinunkin kannattaisi napata jokaisella kauppareissulla ostoskoriisi

Jos mikrossa ei käytä kupua ruokaa lämmittäessä tai sitä ei pyyhi jokaisen käyttökerran jälkeen, on sen sisäpinnat nopeasti täynnä kuivunutta ruokaa. Sitruunan avulla saat pinttyneenkin lian irti mikrosta helposti.

Kauppareissulla kannattaa ostaa aina vähintään kolme sitruunaa, kirjoittaa Lifehacker-sivuston ruokatoimittaja Claire Lower.

Sitruunat ovat hyödyllinen, monipuolinen ja edullinen raaka-aine. Siksi niitä kannattaakin olla aina muutama kaapissa.

– Jos pitäisi nimetä yksi tapa ruokakaupassa, jonka toivoisin kaikkien ottavan käyttöön, se olisi sitruunoiden ostaminen. Joka kauppakäynnillä, Lifehacker-sivuston ruokatoimittaja Claire Lower suosittelee.

Sitruunat soveltuvat moneen käyttötarkoitukseen

Miksi sitruunoita sitten kannattaa ostaa?

Sitruunat soveltuvat erityisen hyvin erilaisten juomien mausteeksi. Sitruunaa voi viipaloida tai puristaa esimerkiksi veden tai teen joukkoon. Sitruunan kuoria voi käyttää drinkkien mausteena ja koristeena.

Sitruuna toimii mainiosti myös erilaisten ruokien makumaailmojen viimeistelyssä. Se esimerkiksi raikastaa mausteisen ruoan ja tuo tasapainoa ja nyansseja makeisiin jälkiruokiin sekä suolaisiin salaatteihin. Tilkka sitruunanmehua voi viimeistellä tai jopa pelastaa monen ruokalajin. 

Jos kyllästyt lisäämään sitruunaa elintarvikkeisiin, voit käyttää sitä ihan toisenlaiseen tarkoitukseen: siivoamiseen. Sitruunoiden happopitoisuus tekee niistä oivan apuvälineen siivoamiseen. Sitruunoiden mehu helpottaa esimerkiksi tahrojen pyyhkimistä.

Lähde: Lifehacker

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja