Mainos

Ruokatoimittaja ylistää: Tämä raaka-aine sinunkin kannattaisi napata jokaisella kauppareissulla ostoskoriisi

Kauppareissulla kannattaa ostaa aina vähintään kolme sitruunaa, kirjoittaa Lifehacker-sivuston ruokatoimittaja Claire Lower.

Sitruunat ovat hyödyllinen, monipuolinen ja edullinen raaka-aine. Siksi niitä kannattaakin olla aina muutama kaapissa.

– Jos pitäisi nimetä yksi tapa ruokakaupassa, jonka toivoisin kaikkien ottavan käyttöön, se olisi sitruunoiden ostaminen. Joka kauppakäynnillä, Lifehacker-sivuston ruokatoimittaja Claire Lower suosittelee.

Sitruunat soveltuvat moneen käyttötarkoitukseen

Miksi sitruunoita sitten kannattaa ostaa?

Sitruunat soveltuvat erityisen hyvin erilaisten juomien mausteeksi. Sitruunaa voi viipaloida tai puristaa esimerkiksi veden tai teen joukkoon. Sitruunan kuoria voi käyttää drinkkien mausteena ja koristeena.

Sitruuna toimii mainiosti myös erilaisten ruokien makumaailmojen viimeistelyssä. Se esimerkiksi raikastaa mausteisen ruoan ja tuo tasapainoa ja nyansseja makeisiin jälkiruokiin sekä suolaisiin salaatteihin. Tilkka sitruunanmehua voi viimeistellä tai jopa pelastaa monen ruokalajin. 

Jos kyllästyt lisäämään sitruunaa elintarvikkeisiin, voit käyttää sitä ihan toisenlaiseen tarkoitukseen: siivoamiseen. Sitruunoiden happopitoisuus tekee niistä oivan apuvälineen siivoamiseen. Sitruunoiden mehu helpottaa esimerkiksi tahrojen pyyhkimistä.

Lähde: Lifehacker

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja