Ruokatoimittaja hehkuttaa älyttömän hyvää hunajakanaa – valmista puolessa tunnissa: "Halpaa ja helppoa valmistaa"

Kana Broileri
Shutterstock

Herkullinen valkosipuli-hunajakana valmistuu vain puolessa tunnissa. The Kitchn -ruokasivuston helppo resepti jää taatusti sinunkin arkiruokalistalle.

Ruokatoimittaja PattyCatalanon helppo valkosipuli-hunajakana on valmista puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.

Nahalliset broilerin rintapalat tai koivet paistetaan pannulla, kunnes niiden pinta on ihanasti rapsakoitunut ja karamellisoitunut. Lopuksi broileri viimeistellään vielä uunissa tahmean hapanimeläkastikkeen kera.

– Kun broileri on paistunut uunissa, sen pinnalle lusikoidaan vielä tahmeaa kastiketta, Patty Catalano neuvoo.

Catalanon mukaan paras lopputulos saadaan, kun reseptissä käytetään luullista broileria, kuten koipireisiä.

– Se (koipireisi) on halpaa ja helppo valmistaa.

Kastikkeessa käytetään hunajan ja valkosipulin lisäksi omenaviinietikkaa ja suolaista soijakastiketta. Ne tasapainoittavat  hunajan makeutta. Kun kastiketta lusikoidaan ruskistuneen broilerin päälle, se paksunee täydellisen tahmeaksi karamellipinnaksi. Valkosipuli-hunajakana tarjoillaan kasvisten tai riisin kanssa.

Puolen tunnin valkosipuli-hunajakana

4 valkosipulinkynttä
0,6 dl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
800-900 g nahallista ja mieluiten luullista broilerin rintaa tai broilerin koipia (4 kpl)
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(kevätsipulia tarjoiluun)

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja laita pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja, omenaviinietikka ja soijakastike.
  3. Hiero broilerien pintaan suolaa ja pippuria.
  4. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu liedellä keskilämmöllä. Lisää broilerit kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista broilerit erissä, jos ne eivät mahdu pannulle kerralla. Paista, kunnes rasva on sulanut ja nahka muuttunut rapsakaksi ja kullanruskeaksi, noin 6-8 minuuttia.
  5. Käännä broilerit pannulla niin, että nahkapuoli jää ylöspäin. Kaada päälle valkosipuli-hunajakastike. Paahda uunissa pannulla 5 minuuttia.
  6. Ota pannu pois uunissa ja lusikoi broilerien päälle kastiketta. Jatka paistamista, kunnes broilerin sisälämpötila saavuttaa 75 astetta (noin 15 minuuttia paistoa rintapaloille ja 5-7 minuuttia koipireisille)
  7. Tarjoile broilerit kastikkeen kera ja viimeistele annokset kevätsipulilla.

Lähde: The Kitchn

***

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!