Herkullinen valkosipuli-hunajakana valmistuu vain puolessa tunnissa. The Kitchn -ruokasivuston helppo resepti jää taatusti sinunkin arkiruokalistalle.
Ruokatoimittaja Patty Catalanon helppo valkosipuli-hunajakana on valmista puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.
Nahalliset broilerin rintapalat tai koivet paistetaan pannulla, kunnes niiden pinta on ihanasti rapsakoitunut ja karamellisoitunut. Lopuksi broileri viimeistellään vielä uunissa tahmean hapanimeläkastikkeen kera.
– Kun broileri on paistunut uunissa, sen pinnalle lusikoidaan vielä tahmeaa kastiketta, Patty Catalano neuvoo.
Catalanon mukaan paras lopputulos saadaan, kun reseptissä käytetään luullista broileria, kuten koipireisiä.
– Se (koipireisi) on halpaa ja helppo valmistaa.
Kastikkeessa käytetään hunajan ja valkosipulin lisäksi omenaviinietikkaa ja suolaista soijakastiketta. Ne tasapainoittavat hunajan makeutta. Kun kastiketta lusikoidaan ruskistuneen broilerin päälle, se paksunee täydellisen tahmeaksi karamellipinnaksi. Valkosipuli-hunajakana tarjoillaan kasvisten tai riisin kanssa.
Puolen tunnin valkosipuli-hunajakana
4 valkosipulinkynttä
0,6 dl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
800-900 g nahallista ja mieluiten luullista broilerin rintaa tai broilerin koipia (4 kpl)
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(kevätsipulia tarjoiluun)
