Ruokala toteutti varusmiesten toiveen: Ei enää perunoiden kuorimista!

kuoritut perunat
Varusmiesten ei enää nykyisin tarvitse itse kuoria perunoita, vaan ne tulevat keittiöihin valmiiksi kuorittuina. Shutterstock

Varusmiehet saavat itse vaikuttaa siihen, millaisia ruokia he palvelusaikanaan syövät. Varusmiesten toiveesta ruokaloissa syödäänkin nykyisin valmiiksi kuorittuja perunoita.

Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola kertoo, että varuskunnan ruokaloissa asiakkaat ovat säntillisiä ja kiittävät aina ruoasta. Palautetta tulee hänen mukaansa yllättävän paljon tavalliseen lounasruokalaan verrattuna. Nuoret ovat tottuneet palautteenantoon aivan eri tavalla kuin vanhempi sukupolvi.

– Eräässä palautteessa luki, että sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä nämä teidän valmistamat sörsselit ovat parasta oman punkan jälkeen, Leijona Catering toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo muistelee parhaiten mieleen jäänyttä palautetta.

Proteiinibuumi näkyy myös varusmiesten lautasella 

Kaksi kertaa vuodessa varusmiehet saavat toivoa, millaisia muutoksia he ruokalistaan haluaisivat. Nämä toiveet eivät jää palautelaatikon pohjalle, vaan ne pyritään myös toteuttamaan. 

– Varusmiehet toivoivat, ettei mielellään kuoripäällisiä perunoita, vaan kuorittuja, Sauvola kertoo.

Toive toteutettiin, ja nykyisin varusmiehet kautta maan syövät valmiiksi kuorittuja perunoita. Varusmiesten toiveiden perusteella myös lisukevaihtoehtoja on lisätty. Nykyisin perunoiden lisäksi tarjolla on aina myös joko riisiä tai pastaa, joiden avulla ruokiin saa helposti vaihtelua.

Myös erilaiset ruokavillitykset näkyvät varusmiesten lautasilla. Muutaman vuoden takainen proteiinibuumi johti siihen, että salaattipöytään lisättiin proteiininlähde, joka on tyypillisesti joko kala tai kananmuna. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja