Ruokala toteutti varusmiesten toiveen: Ei enää perunoiden kuorimista!
Varusmiehet saavat itse vaikuttaa siihen, millaisia ruokia he palvelusaikanaan syövät. Varusmiesten toiveesta ruokaloissa syödäänkin nykyisin valmiiksi kuorittuja perunoita.
Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola kertoo, että varuskunnan ruokaloissa asiakkaat ovat säntillisiä ja kiittävät aina ruoasta. Palautetta tulee hänen mukaansa yllättävän paljon tavalliseen lounasruokalaan verrattuna. Nuoret ovat tottuneet palautteenantoon aivan eri tavalla kuin vanhempi sukupolvi.
– Eräässä palautteessa luki, että sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä nämä teidän valmistamat sörsselit ovat parasta oman punkan jälkeen, Leijona Catering toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo muistelee parhaiten mieleen jäänyttä palautetta.
Proteiinibuumi näkyy myös varusmiesten lautasella
Kaksi kertaa vuodessa varusmiehet saavat toivoa, millaisia muutoksia he ruokalistaan haluaisivat. Nämä toiveet eivät jää palautelaatikon pohjalle, vaan ne pyritään myös toteuttamaan.
– Varusmiehet toivoivat, ettei mielellään kuoripäällisiä perunoita, vaan kuorittuja, Sauvola kertoo.
Toive toteutettiin, ja nykyisin varusmiehet kautta maan syövät valmiiksi kuorittuja perunoita. Varusmiesten toiveiden perusteella myös lisukevaihtoehtoja on lisätty. Nykyisin perunoiden lisäksi tarjolla on aina myös joko riisiä tai pastaa, joiden avulla ruokiin saa helposti vaihtelua.
Myös erilaiset ruokavillitykset näkyvät varusmiesten lautasilla. Muutaman vuoden takainen proteiinibuumi johti siihen, että salaattipöytään lisättiin proteiininlähde, joka on tyypillisesti joko kala tai kananmuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan