Ruokajätti paljastaa projektinsa – mullistava "uuden ajan mikroaaltouuni"

mikro
colourbox.com

Amerikkalainen ruokajätti on kehittämässä mullistavaa ruuanvalmistuslaitetta, jonka avulla valmistettaisiin räätälöitujä lisäravinteita ja ruokia. 

Amerikkalainen ruokajätti Nestle kertoo suunnittelevansa ruuanvalmistuslaitetta, jota yrityksen johtajat kuvailevat "seuraavaksi mikroaaltouuniksi". On tarkoitus, että kone valmistaisi räätälöityjä ravinnelisiä ja ruokaa ravintoainekapseleista.

Kapseleilla toimivat kahvikoneet ovat muuttaneet kahvimaailman hetkessä. Nyt Nestle toivoo, että uusi ruuanvalmistuskone muuttaa tulevaisuudessa samaan tapaan sen, miten me syömme.

"Ruokamuuntajan" tarkoitus on varmistaa räätälöityjen lisäravinteiden ja ruokien avulla, että jokainen laitteen käyttäjä saa koneen avulla ne ravinteet, joita keho tarvitsee.

Nestle kehittää systeemiä, jonka avulla voitaisiin määritellä tarkasti, millaisia ruoka-aineita ihmisten ravinnosta puuttuu. Ravintolisiä ja jopa ruokia valmistava kone on projektin lopullinen tavoite.

Ruokaa nappia painamalla

Kone mittaisi ensin henkilön ravintoainearvot ja muut terveydelliset tekijät – kuten diabeteksen ja ylilihavuuden. Näiden tietojen avulla määriteltäisiin "ravinneprofiili", josta selviäisi, millaisia ravinteita ihmisen ruokavaliosta puuttuu.

Ravinteet tarjottaisiin jauhemuodossa, mahdollisesti samantyyppisissä kapseleissa, jota käytetään nykyisin kapselikahvinkoneissa.

Tuotekehittelyn päätteeksi kone valmistaisi myös synteettisiä aterioita: ruoka tulisi ulos laitteesta vain nappia painamalla.

Yrityksen tavoitteena on saada kone valmiiksi seuraavan 5–10 vuoden aikana.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja