Ruokabuumi, joka sekoitti Suomen: Hittituote kymmenkertaisti suomalaisyrityksen liikevaihdon
Kasvisruokabuumi näkyy nyt toden teolla kuluttajien valinnoissa. Suomalaiset kasvisruokainnovaatiot ovatkin kasvattaneet hurjasti myyntiä vuoden aikana.
Nyhtökaura, Härkis, Mifu − kasvisruokamarkkinoilla kuhisi vuonna 2016, kun suomalaiskauppojen hyllyille pulpahti uutuusinnovaatioita toisen perään.Niiden menekki yllätti monet valmistajat ja kuluttajat jonottivat tuotteita kieli pitkällä. Kasvisruokainnovaatioiden suosio näkyi myös suomalaisyhtiöiden liikevaihdossa.
Kasvisruokabuumista kertoo myös se, että vuoden 2016 googlatuin ruokasana oli suomalaisinnovaatio nyhtökaura. Myös muut kasvisruokiin liittyvät haut olivat erityisen suosittuja Googlen tilastojen mukaan.
– Kasvisruokaan liittyvät haut ovat kaksinkertaistuneet vuoden aikana Suomessa, Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja toteaa.
– Nyhtökaura, Härkis ja muut puheenaiheet näkyvät suomalaisten tekemissä hauissa, asiantuntija jatkaa.
Härkiksen myynti ylitti odotukset
Härkäpapuosaaja Verso Foodin liikevaihto nousi vuonna 2016 kahteen miljoonaan euroon ja yhtiö odottaa myös kuluvalta vuodelta rivakkaa kasvua. Yhtiön elokuussa lanseeraama Härkis on saanut kuluttajilta erittäin myönteisen vastaanoton. Härkiksen menekki on ylittänyt yhtiön odotukset.
− Härkis on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten lautasilla, ja sen kulutus on edelleen kasvusuunnassa. Suuresta kysynnästä huolimatta olemme onnistuneet takaamaan toimitukset, Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila sanoo.
Härkis on tukenut myös Verso Foodin muiden tuotteiden kysyntää. Esimerkiksi yhtiön granoloiden ja härkäpapurouheseoksen menekki viisinkertaistui syksyn aikana.
− Härkis teki härkäpavun ravitsemukselliset ominaisuudet suomalaisille tutuksi. Olemme saaneet aikaan suoranaisen härkäpapubuumin, Ollila toteaa.
Verso Food työllistää tällä hetkellä viisi ihmistä.
− Pyrimme pitämään organisaation jatkossakin pienenä. Liikeideaamme kuuluu, että tuotantomme on ulkoistettu alansa parhaille osaajille, ja me vastaamme itse vain tuotekehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista, Ollila sanoo.
Lähteet: Verso Food, Google
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan