Ruokabloggarin hävikkipastassa on ”säväys luksusta” – loistava vinkki mädille ja kylmäsavulohelle!

Mätipasta tuo luksusta arkeen.

Joulupöydän runsaudesta jää yleensä kippojen pohjalle sekamelska erilaisia ruokia, eikä perinteisen joululautasen kokoaminen houkuta enää tapaninpäivän jälkeen.

Kun on mättänyt useamman päivän joululaatikoita ja kinkkua joka ruokailulla, alkaa jo tehdä mieli jotain erilaista. Tähteeksi jääneistä mädistä ja kylmäsavulohesta saa esimerkiksi loihdittua herkullisen pastan, kertoo Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen blogissaan.

Ripaus luksusta

Kinnunen kirjoittaa blogissaan, että ei ole suinkaan aina rakastanut mätiä, mutta nykyisin hän pohtii aina sitä syödessään, että sitä tulisi aina löytyä jääkaapista.

– Inhokista suosikiksi. Mäti antaa jokaiseen ruokaan tai vaikka aamiaisleipään säväyksen luksusta, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnusen reseptiä pystyy varioimaan sen mukaan, mitä tähteitä omaan joulupöytään on sitten jäänytkin. Kirjolohenmädin sijaan voi käyttää vaikka vegaanista merileväkaviaaria ja kylmäsavulohen pystyy korvaamaan esimerkiksi graavikalalla.

***

Blini-Boston 5:38

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!