Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokabloggarin hävikkipastassa on ”säväys luksusta” – loistava vinkki mädille ja kylmäsavulohelle!

Mätipasta tuo luksusta arkeen.
Mätipasta tuo luksusta arkeen.
Julkaistu 25.12.2018 17:01

MTV LIFESTYLE

Joulupöydän runsaudesta jää yleensä kippojen pohjalle sekamelska erilaisia ruokia, eikä perinteisen joululautasen kokoaminen houkuta enää tapaninpäivän jälkeen.

Kun on mättänyt useamman päivän joululaatikoita ja kinkkua joka ruokailulla, alkaa jo tehdä mieli jotain erilaista. Tähteeksi jääneistä mädistä ja kylmäsavulohesta saa esimerkiksi loihdittua herkullisen pastan, kertoo Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen blogissaan.

Ripaus luksusta

Kinnunen kirjoittaa blogissaan, että ei ole suinkaan aina rakastanut mätiä, mutta nykyisin hän pohtii aina sitä syödessään, että sitä tulisi aina löytyä jääkaapista.

– Inhokista suosikiksi. Mäti antaa jokaiseen ruokaan tai vaikka aamiaisleipään säväyksen luksusta, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnusen reseptiä pystyy varioimaan sen mukaan, mitä tähteitä omaan joulupöytään on sitten jäänytkin. Kirjolohenmädin sijaan voi käyttää vaikka vegaanista merileväkaviaaria ja kylmäsavulohen pystyy korvaamaan esimerkiksi graavikalalla.

Herkullisen mätipastan reseptin löydät Sivumaku-blogista.

***


5:38Blini-Boston

Lisää aiheesta:

Säästä aikaa ja hermoja jouluruokahässäkässä: "On hyvä pitää mielessä sallittu oikaisu"Kati vinkkaa nerokkaan tavan hyödyntää joululta ylijääneet laatikot: "Tämä on hyvää"Kari Aihinen muistuttaa: Joulupöydässä ei kannata sortua kalliiseen mokaan – "Älkää lämätkö kaikkia ruokia…"Alkaako kinkku jo tympiä? Keittiöpäällikkö Jussi vinkkaa, mitä siitä kannattaa tehdä: Kuin vanhanajan lihapiirakkaaSuomalaiskokki kehottaa: Ota kinkun paistorasva talteen – ja käytä myöhemmin ruoanlaitossa!Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"
SivumakuPastaRuoanlaittoJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”