Ruokabloggari paljastaa: Näin paljon rahaa ruokaan kuluu kuukaudessa

Paljonko sinun taloudessasi käytetään rahaa ruokaan kuukausittain?

MTV:n Makuja.fi-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen piti kirjaa kuukauden ruokaostoksistaan.

Oletko koskaan laskenut, paljonko sinun taloudessasi uppoaa kuukausittain rahaa ruokaan? Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen päätti kerätä kuukauden ruokakuitit talteen ja laskea, paljonko kahden hengen taloudessa rahaa todellisuudessa kuluu ruokaan.

– Ruoan hinta puhuttaa aina. Milloin se on liian kallista, milloin taas väärin halpuutettua. Yritimme elää täysin normaalisti yrittämättä kuluttaa hitusenkaan vähempää kuin normaalisti. Takana oli myös ajatus osoittaa, millä hinnalla voi elää ruoan suhteen kuin kuningas. En usko, että söisin yhtään eri tavoin, mikäli tilillä olisi miljoona poikineen, Kinnunen kirjoittaa.

Kahden hengen ruokalasku 534 euroa

Ruokabloggarin kuukauden ruokalaskuun mahtui muutamia tavallisesta poikkeavia ostoksia, kuten muutama ravintolalounas opintomatkalla. Paljonko ruokalasku sitten kokonaisuudessaan oli kahdelta hengeltä?

"Kyttään aina kaupassa ihmisten ostoskoreja ja kauhistelen sitä roskan määrää, mikä niistä pursuaa. Keksejä, namipaloja, pakastepizzoja… On turhaa manata kauppalaskun suuruutta, mikäli tuohon roskaan kuluu kaksinumeroinen prosenttimäärä ruokalaskusta."

– Kuukaudessa meillä kahdella kului ruokaan yhteensä rahaa 534 euroa. Se on melko tarkasti se sama summa, joka kahdella vakitöissä käyvällä suomalaisella keskimäärin menee. Laskin sen mediaanipalkan (2934 eur) ja keskimääräisen ruokakulutuksen (13 %) mukaan nettopalkasta.

– Voin vannoa, että syömme keskivertosuomalaista paremmin kaikessa mielessä ja siis samalla hinnalla.

Kinnusen mielestä suomalaisten onkin turha manata isoa kauppalaskua, jos tuhlaa rahansa "roskaan".

– Toinen seikka on lihan määrä. Lihan kuuluisi olla yksi raaka-aine muiden joukossa eikä se pakollinen lähtökohta aterialle. Kasvispainotteisina kuukausina (kerran viikossa lihaa) meidän kauppalasku tippuu yli 100 euroa.

Mihin kaikkeen rahaa kului eli mitä bloggaaja osti 534 eurolla kuukauden aikana? Lue tarkempi erittely kuukauden ruokalaskusta Sivumaku-blogista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja