Ruokaa eurolla? Tämä nainen tekee kerralla koko viikon satsin sapuskaa minibudjetilla – herää vain yksi epäilys

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45 Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat

Brittilehti The Sun kertoo erään amerikkalaisnaisen TikTok-videosta, joka on noussut palvelussa suureen suosioon. Nainen kertoo videolla, miten saa tehtyä minibudjetilla ravitsevaa ruokaa.

Videolla lisää säästämisvinkkejä.

TikTok-käyttäjä @Bariatricqueen'in ruoanvalmisteluvideosta on muodostunut videopalvelussa viraalihitti. Amerikkalaisnainen paljastaa videolla taktiikkansa tehdä viikon ruoat lähes kertaheitolla ja minibudjetilla.

–  Joka viikko suunnittelen ruoat ja valitsen terveellisiä ruokia, joiden syömistä rakastan, nainen aloittaa videollaan.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Naisen mukaan yhden hengen ruoat maksavat hänelle arviolta 40 dollaria eli noin 33 euroa.

– Kun tulen kaupasta kotiin, raivaan kalenteristani pari tuntia aikaa aterioiden valmisteluun. Ruokani maksavat 8 dollaria (noin 6,6 euroa) päivässä, eli vain noin 1,5 dollaria (noin 1,2 euroa) annokselta, hän kertoo.

Videolle on kertynyt jo yli 5 miljoonaa katselukertaa ja TikTok-käyttäjät ovat anelleet Bariatricqueen’ilta ostoslistaa ruokien valmistamista varten.

Jaksaako samoja ruokia popsia montaa päivää putkeen?

Joidenkin katsojien huomio on kuitenkin kiinnittynyt yhteen epäilyttävään seikkaan hittivideolla.

– Kuvittele syöväsi yhden päivän vanhaa munakokkelia…saati sitten viisi päivää vanhaa, kommenteissa muun muassa kritisoitiin.

– Miten voi syödä kananmunaa, joka on ollut valmiina kahdeksan päivää? En voi syödä edes munia, jotka on valmistettu aiemmin samana päivänä.

TikTokissa muistutetaankin, ettei ruokia välttämättä kannata valmistaa kerralla koko viikon satsia. Vähintäänkin ruoan koostumus saattaa kärsiä muutamien päivien jälkeen.

– Kokeilin tätä, mutta jo kolmantena päivänä väsyin saman ruoan syömiseen.

Jos edullisia ruokia haluaa valmistaa kerralla ison satsin, kannattaa muistaa myös pakastimen olemassaolo. Yksi idea on valmistaa useampi ruokalaji kerrallaan ja pakastaa annokset omiin rasioihinsa. Näin edulliseenkin syömiseen saa haluttua vaihtelua.

Lähde: The sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!