Haaveissa litteämpi vatsa? 7 ruokaa, jotka vähentävät turvotusta

meloni gazpacho
Vesimelonista, tomaatista ja kurkusta voi valmistaa raikkaan gazpachokeiton. Shutterstock

Kesän suolaiset herkut, olut ja siideri saavat aikaan turvotusta, joka saa olon tuntumaan tukalalta. Apu löytyy kasviksista, jotka auttavat poistamaan kehoon kertyneitä suoloja ja ylimääräistä nestettä.

Kesän grilliherkkujen jälkeinen turvotus saa vaatteet tuntumaan kireiltä ja aiheuttaa tukalaa oloa. Makkarakuurin jälkeen lautaselle kannattaa valita raikkaita kasviksia, joista monet auttavat vähentämään myös ikävää turvotusta.

Prevention.com listasi ruokia, joiden avulla turvotusta voi tehokkaasti vähentää.

1. Vesimeloni

Turvotuksen taustalla voi olla nestehukka ja liiallinen suolan saanti. Vesimeloneissa on yli 90 prosenttia vettä, joka auttaa nesteyttämään turvonnutta kehoasi.

2. Tomaatti

Tomaateissa on runsaasti kaliumia, joka auttaa poistamaan ylimäärisiä suoloja ja sitä kautta vähentämään turvotusta.

3. Kurkku

Kurkku on todella vesipitoinen vihannes, joka toimii myös luonnollisena diureettina. Kurkussa on myös todella vähän kilokaloreita, joten sitä voi rouskutella huoletta. Kokeile kurkkua myös smoothiessa.

4. Persilja

Myös persilja toimii diureettina, joka auttaa poistamaan kehoon kertyneitä ylimääräisiä nesteitä. Se sisältää myös K-vitamiinia ja C-vitamiinia. Persiljaa sopii mainiosti salaatteihin ja smoothieen.

5. Hapankaali

Hapankaali on täynnä vatsaystävällisiä probiootteja, jotka tekevät hyvää ruoansulatukselle ja auttavat ummetukseen. Hapankaalia ei kuitenkaan kannata syödä liikaa, etenkään jos vatsasi ei ole tottunut siihen.

6. Piparminttu

Tuore piparminttu on terveellinen yrtti, joka rauhoittaa vatsaa ja helpottaa ilmavaivoja. Piparmintusta voi tehdä esimerkiksi teetä tai sitä voi lisätä smoothieen. Tuoreita piparmintun lehtiä voi pureskella myös sellaisenaan.

7. Smoothie

Oikeilla aineksilla smoothiesta saa tehokkaan avun turvotukseen. Esimerkiksi ananas, banaani ja maustamaton jogurtti on tehokas yhdistelmä turvotusta vastaan.

Tuoreen ananaksen entsyymit tehostavat ruoansulatusta ja auttavat pilkkomaan proteiineja, banaanin sisältämä kalium auttaa poistamaan ylimääräisiä nesteitä ja luonnonjogurtin probiootit hellivät vatsaa ja tekevät ruoansulatukselle hyvää.

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja