Ruoan ei tarvitse olla kallista: 5 ateriaa, jotka maksavat alle 10 euroa

ruokakauppa
Shutterstock

Ruokaostoksista voi selvitä hyvinkin edullisesti, jos tietää, mitä ostoskoriin kannattaa valita.

S-ketju ilmoitti sunnuntaina alentavansa elintarvikkeiden hintoja ketjunsa Prisma-myymälöissä. Ruoan hinta Suomessa on herättänyt runsaasti keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. Monen mielestä ruoka on Suomessa kohtuuttoman kallista.

Neljän hengen perheen päivällinen voi valmistua alle kymmenellä eurolla. Keräsimme edulliset päivällisvinkit viikon jokaiselle arkipäivälle. Vinkit antoi Martat Ry:n kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja.

Hinnat ovat suuntaa-antavia, ja voivat vaihdella myymälöittäin.

Maanantai

Kasvissosekeitto ja raejuusto

Juurekset, kuten porkkana, peruna, sipuli ja kukkakaali, ovat suhteessa sangen edullisia ruokakaupoissa. Maustajina keitolle toimivat hunaja, ruokakerma ja kasvisliemikuutio. Keiton hinnaksi tulee noin 8 euroa. Jos haluaa pysyä kymmenen euron budjetissa tarkasti, mukaan mahtuu vielä litra kevytmaitoa kyytipojaksi.

Kauppalista:

Luomu porkkanapussi

Bataatti irto

0,5 kg perunaa

2 sipulia

Ruokakermaa

Kasvisliemikuutioita

Raejuustoa

Kokeile tätä reseptiä:

Makuja.fi: Kasvissosekeitto

Tiistai

Perunasose, uunilohi ja porkkanaraaste.

Yksinkertaisimmassa muodossaan tämän aterian hinnaksi tulee noin 10 euroa.

Kauppalista:

Perunoita

Lohifilee

Ruokakermaa

Porkkanapussi

Maitoa perunasoseen joukkoon ja juotavaksi

Kokeile tätä reseptiä:

Keskiviikko

Perunasose & jauheliha-kasviskastike.

Aterian hinnaksi tulee noin 8 euroa. Perunasoseen voi korvata halutessaan spagetilla tai pastalla.

Kauppalista:

Perunoita

400 grammaa jauhelihaa

Tomaattimurskaa

Sipuleita

Valkosipulia

Porkkanaa

Torstai

Broileririsotto ja porkkana-omenasalaatti.

Aterian hinnaksi tulee noin 13 euroa. Saat siitä edullisemman, jos jätät kerman pois ja maustat risoton kasviksilla ja kaapista löytyvillä mausteilla.

Kauppalista:

600 grammaa suikaloitua broileria

riisiä

punasipuli

kanaliemikuutio

ruokakermaa (ei pakollinen)

porkkanoita ja omenia

Kokeile tätä:

Perjantai

Pastavuoka soijarouheella

Soijarouhe on lihaan verrattuna todella edullista. Siitä voi kokata pastavuoan samaan tapaan kuin jauhelihasta. Kiehauta ensin soijarouhe suolatussa vedessä, paista se sitten sipulien kanssa pannulla ja lisää joukkoon tomaattimurska ja muut haluamasi mausteet. Lado sen jälkeen uunivuokaan yhdessä pastan ja juustoraasteen kanssa, ja valmista loppuun uunissa.

Kauppalista:

Täysjyväpastaa

Tomaattimurskaa

Sipulia

Soijarouhetta

Juustoraastetta


Reseptit löytyvät alkuperäisessä muodossaan Marttojen kirjasta Penninvenyttäjän keittokirja. Kaikista edellä mainituista ruokalajeista on helppo tehdä myös omaa makua ja lompakkoa mukaileva versio. Lisää makua kaipaavat voivat lisätä annoksiin yrttejä ja mausteita, enemmän nuukailevat taas jättää jotain pois.

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja