Rucolalla huikeita terveysvaikutuksia – lisää ruokavalioosi

rucola2
Shutterstock

Salaattilajikkeita kannattaa syödä vaihdellen. Ota ruokavalioosi esimerkiksi pippurinen ja voimakas sinappikaali eli rucola, joka on sekä terveellinen että erittäin maukas salaatti.

Rucola on vähäkalorista syötävää, joka tarjoilee useita samoja terveyshyötyjä kuin parsakaali ja lehtikaalikin. Medical News Today listasi herkullisen salaatin parhaat hyödyt.

Kahdessa kupillisessa rucolaa on vain noin kymmenen kilokaloria. Kahden kupin annos täyttää 20 prosenttia päivittäisestä A-vitamiinin tarpeesta, yli 50 prosenttia K-vitamiinin tarpeesta sekä 8 prosenttia C-vitamiinin, folaatin ja kalsiumintarpeesta.

Tiettyjen kasvisten syöminen on jo useiden vuosikymmenten ajan linkitetty tutkimuksissa madaltuneeseen syöpäriskiin. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että myös muun muassa rucolan sisältämä sulforafaani ehkäisee syöpää.

Rucolasta on hyötyä myös luustolle. Sen sisältämät K-vitamiini ja kalsium pienentävät osteoporoosin riskiä.

Rucola sisältää myös antioksidantti alfalipoiinia, josta voi olla hyötyä diabeetikoille. Rucolasta saattaa olla hyötyä myös pitkäkestoisissa urheilusuorituksissa.

Rucolaa voi käyttää sellaisenaan salaateissa, mutta se sopii myös pastaruokiin ja kastikkeisiin siinä missä muutkin vihreät lehtivihannekset. Rucolaa ei kannata kuumentaa yhtä kauan kuin lehtikaalia, sillä se kuullottuu nopeammin. Toisaalta rucola antaa ruoille vahvemman maun. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja