Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rucolalla huikeita terveysvaikutuksia – lisää ruokavalioosi

Shutterstock
Julkaistu 25.09.2014 07:45

MTV LIFESTYLE

Salaattilajikkeita kannattaa syödä vaihdellen. Ota ruokavalioosi esimerkiksi pippurinen ja voimakas sinappikaali eli rucola, joka on sekä terveellinen että erittäin maukas salaatti.

Rucola on vähäkalorista syötävää, joka tarjoilee useita samoja terveyshyötyjä kuin parsakaali ja lehtikaalikin. Medical News Today listasi herkullisen salaatin parhaat hyödyt.

Kahdessa kupillisessa rucolaa on vain noin kymmenen kilokaloria. Kahden kupin annos täyttää 20 prosenttia päivittäisestä A-vitamiinin tarpeesta, yli 50 prosenttia K-vitamiinin tarpeesta sekä 8 prosenttia C-vitamiinin, folaatin ja kalsiumintarpeesta.

Tiettyjen kasvisten syöminen on jo useiden vuosikymmenten ajan linkitetty tutkimuksissa madaltuneeseen syöpäriskiin. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että myös muun muassa rucolan sisältämä sulforafaani ehkäisee syöpää.

Rucolasta on hyötyä myös luustolle. Sen sisältämät K-vitamiini ja kalsium pienentävät osteoporoosin riskiä.

Rucola sisältää myös antioksidantti alfalipoiinia, josta voi olla hyötyä diabeetikoille. Rucolasta saattaa olla hyötyä myös pitkäkestoisissa urheilusuorituksissa.

Rucolaa voi käyttää sellaisenaan salaateissa, mutta se sopii myös pastaruokiin ja kastikkeisiin siinä missä muutkin vihreät lehtivihannekset. Rucolaa ei kannata kuumentaa yhtä kauan kuin lehtikaalia, sillä se kuullottuu nopeammin. Toisaalta rucola antaa ruoille vahvemman maun. 

Lähde: medicalnewstoday

Lisää aiheesta:

Hyötyä sekä suolistolle että aivoille: Näitä ruokia ostaa ravitsemusasiantuntijaVihreää lautaselle: Tiesitkö näistä pinaatin ja lehtikaalin terveyshyödyistä?Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse tämä – lääkäri perustelee, miksiRuoat, jotka parantavat vastustuskykyäsi – näitä kannattaa syödä!Enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa! Kuusi yllättävää ruokaa, jotka auttavat torjumaan flunssan – lisää nämä ruokavalioosi ja pysy terveenäKahdeksan superkevyttä ruoka-ainetta – näitä voit syödä lihomatta niin paljon kuin jaksat!
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli