Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syvän etelän rubi ribseille

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.08.2016 22:27

Piti tänä kesänä hankkia kunnon jenkkisavustin. En hankkinut. Kunnon ribsit vaativat hiljalleen kytevää kypsytystä, johon grilli ei taivu. Siksi oli ilo mennä vanhempien mökille uunin ääreen ja iskeä kulkiluut hautumaan hyvällä rubilla kuorrutettuna.

Löysin keväisestä Kauppalehti Optiosta artikkelin superhyper houkuttelevasta Jäppilän kievarista, joka kokkaa ruokaa syvästä etelästä, Jenkkien etelävaltioista. Tähän aikaan mesta on jo kiinni ja manailin pitkään jätettyäni lehden lukemisen näin myöhään. Onnekseni isän ja tyttären pyörittämä rafla oli jakanut artikkeliin ohjeen ribseille. Hienosäädin ohjetta hieman omaan makuuni. Koska kunnollista, tasaisen lämmön säilyttävää savustinta ei ollut, tyydyin pelkkään lihan päälle hierottavaan mausteseokseen, rubiin.

Ajattelin kypsentää ribsit uunissa vanhan ohjeen mukaan. Kesken kaiken iski laiskuus ja kaadoin ribsien päälle 4,5 tunnin hauduttelun jälkeen bbq-soosin ja annoin hautua vielä vajaan tunnin. Lopputulos oli erinomainen. (Alakuva otettu siinä vaiheessa, kun bbq-soosia kaadetaan päälle ja sitä meni kolminkertaisesti.)

Rub porsaankyljille

3 kilolle kylkiä

1,2 dl paprikajauhetta

2 dl chilijauhetta

1 rkl inkiväärijauhetta

2 tl sinapinsiemeniä

1 tl muskottia

2 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl mustapippuria

2,5 dl ruokosokeria

2 tl merisuolaa

1 tl neilikkaa

Sekoita mausteet yhteen. Hiero rubia ja suolaa ribsien pintaan oman maun mukaan. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Jos omistat kunnollisen savustimen niin:

Kypsennä ribsejä 105-asteisessa savustajassa 2 h. Kääri lihat folioon ja kypsennä toiset 2 h. Ota folio pois ja kypsennä vielä 2 h tai kunnes liha on kypsää ja irtoaa helposti luista.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

(Vähän niin kuin) StroganoffGrillattu entrecôte ja chimichurri-kastikeChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläSherryssä haudutettu karitsanpaisti
barbecuebbqporsaankylkiporsaanlihareseptiribsribsitrubrubi

Tuoreimmat aiheesta

barbecue
  • 23.04.201421:12
    bbq

    BBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössä

  • 25.06.201322:18
    bbq

    Pulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen

  • 25.06.201322:05
    bbq

    Korianterilla maustettu cole slaw