Joulu on todellista juuresten kulta-aikaa, muistuttaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. Yksi joulunajan ehdottomista juuresruokasuosikeista on tietysti rosolli.
Kuuluuko rosolli sinunkin joulupöytääsi? Tämä klassikkoruoka on peräisin Lounais-Suomen säätyläispiireistä, joissa se tunnettiin jo 1700-luvulla, kerrotaan Ruokatieto-sivustolla.
Kansan keskuuteen rosolli eli sallati levisi 1800-luvulla. Ruoka valmistettiin tuolloin perunoista, hienonnetusta sipulista sekä suolasilakoista. Myöhemmin rosollissa alettiin käyttää myös punajuurta, porkkanaa, suolakurkkua, omenaa, silliä, suolaa ja valkopippuria.
Lue myös: Joko pistit nämä joulutortut testiin? Suomalaiset kotileipurit innostuivat hittitortuista
Perinteiseen rosolliin helposti vaihtelua
MTK:sta vinkataan, että perinteiseen rosolliin saa myös helposti vaihtelua.

