Roskaruoka voi aiheuttaa ”krapulan” – näin ehkäiset huonon olon

Roskaruoka
Suolainen ja rasvainen ruoka voi saada aikaan krapulaisen tilan. Colourbox

Päänsärky ja kuiva suu eivät ole ainoastaan alkoholista johtuvia krapulaoireita, vaan myös roskaruoalla mässäily voi aiheuttaa samanlaisen olon.

Illalla syöty rasvainen ja suolainen roskaruoka voi aiheuttaa seuraavana päivänä krapulamaisen tilan. Päänsärky, turvotus ja kuiva suu ovat sivuvaikutuksia liiallisesta herkkujen syömisestä.

Ruoansulatuselimistön sairauksien hoitoon perehtynyt gastroenterologi Jay Kuemmerlen mukaan hyvin rasvainen ja suolapitoinen ruoka voi aiheuttaa krapulamaisia oireita. Suolistolla voi kestää jopa 12 tuntia hajottaa syöty rasva. Tänä aikana olo voi olla raskas ja väsynyt.

Liiallinen suola taas saa aikaan nestehukkamaisen olon, joka kuivaa suun ja voi aiheuttaa päänsärkyä.

Ruokakrapulan oireita voi ehkäistä juomalla tarpeeksi vettä aterian yhteydessä. Paha olo hellittää usein lounasaikaan mennessä, jolloin kannattaa harkita ruoaksi jotain muuta kuin esimerkiksi hampurilaisia tai kebabia.

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja