Roskaruoka voi aiheuttaa ”krapulan” – näin ehkäiset huonon olon
Päänsärky ja kuiva suu eivät ole ainoastaan alkoholista johtuvia krapulaoireita, vaan myös roskaruoalla mässäily voi aiheuttaa samanlaisen olon.
Illalla syöty rasvainen ja suolainen roskaruoka voi aiheuttaa seuraavana päivänä krapulamaisen tilan. Päänsärky, turvotus ja kuiva suu ovat sivuvaikutuksia liiallisesta herkkujen syömisestä.
Ruoansulatuselimistön sairauksien hoitoon perehtynyt gastroenterologi Jay Kuemmerlen mukaan hyvin rasvainen ja suolapitoinen ruoka voi aiheuttaa krapulamaisia oireita. Suolistolla voi kestää jopa 12 tuntia hajottaa syöty rasva. Tänä aikana olo voi olla raskas ja väsynyt.
Liiallinen suola taas saa aikaan nestehukkamaisen olon, joka kuivaa suun ja voi aiheuttaa päänsärkyä.
Ruokakrapulan oireita voi ehkäistä juomalla tarpeeksi vettä aterian yhteydessä. Paha olo hellittää usein lounasaikaan mennessä, jolloin kannattaa harkita ruoaksi jotain muuta kuin esimerkiksi hampurilaisia tai kebabia.
Lähde: The Sun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan