Rohkeasti maustettu, mehukas ja napsakka – tässä on Helsingin paras makkara!

Feri’s Hungarian hot paprika sausage

Helsingissä ensimmäistä kertaa järjestetyn Stadin paras makkara -kilpailun voitti perinteisempien versioiden sijaan tulinen, paprikalla maustettu makkara.

Helsingin parhaaksi makkaraksi valittiin vuonna 2015 Helsingissä asuvan unkarilaisen Ferenc Vilisicsen valmistama Feri’s Hungarian hot paprika sausage.

Helsingin parhaat makkarat 2015:

1. Feri’s Hungarian hot paprika sausage
2. Chef Wotkin’sin hirvichorizo
3. Roslundin Merquez

Toiseksi parhaaksi stadilaismakkaroista valittiin Chef Wotkin’sin hirvichorizo ja kolmannelle sijalle ylsi Roslundin Merquez. Kunniamaininnan ansaitsivat Reinin Lihan karitsa-salsiccia, Social Foodin Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Helsingin Makkaratehtaan grillitrio.

Voittajat valikoituivat yhteensä 30 makkaran joukosta, jotka raati maisteli neljä tuntia kestäneessä makkaramamaratonissa.

Voittajamakkaran mausteisuus vakuutti tuomariston

Voittajamakkaraa tuomaristo kehui maultaan ja koostumukseltaan erinomaiseksi – ja juuri sopivan mausteiseksi.

– Rohkea maustaminen, mehukkuus, napsakka kuori ja sopivan karkea massa tekevät Hungarian hot paprika sausagesta napakympin, Suomen ensimmäinen Top Chef ja kokki Akseli Herlevi summaa voittajan ansiot.

Ferenc Vilisicsen valmistama voittajamakkara on käsin tehty artesaanimakkara. Vilisics aloitti valmistamalla makkaroita kotikokkina ystäviensä kanssa pari vuotta sitten, ja makkaroita on tehty myyntiin vasta muutaman kuukauden ajan.

Vilisicsen makkaroiden Ravintolapäivänä saavuttama suosio vakuutti valmistajan siitä, että oma makkarabisnes kannattaa. Hungarian hot paprika sausagen alkuperäinen resepti on Jarmo Saarikiven käsialaa ja Vilisics on jatkokehitellyt sitä pari vuotta.

Voittajamakkaraa ei ole vielä saatavilla kaupoista, mutta sitä voi tilata Vilisicsin Feri’s Sausages Facebook-sivun kautta.

Saisiko olla sinisimpukkamakkaraa, haukimakkaraa tai sitruunasalviamakkaraa?

Erityisen vaikuttunut tuomaristo oli kilpailuun osallistuneiden makkaroiden määrästä ja monipuolisuudesta. Esimerkiksi Social Foodin makkaravalikoimasta löytyy mm. sinisimpukkamakkaraa, haukimakkaraa ja sitruunasalviamakkaraa.

– Helsingistä löytyy hienoja, luovia ja ennakkoluulottomia makkarantekijöitä pienistä artesaanikokeista pitkät perinteet omaaviin makkaranvalmistajiin. Helsinkiläiset saavat olla ylpeitä makkaroistaan, kehuu ruokakulttuuristrategi Timo Santala.

Kilpailun tuomariston muodostivat ruokatoimittaja ja Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen, Suomen ensimmäinen Top Chef ja kokki Akseli Herlevi, Grillimaisteri 2014 -kilpailun voittaja Viivi Laube-Pohto ja ruokakulttuuristrategi Timo Santala, joka myös järjesti kisan.

Lähde: Helsingin kaupunki

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja