Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Ime mun tattia" ja "Pekan Lerppa" – HK lanseeraa melkoiset makkarat yhteistyössä huippukokkien kanssa

Mika Roito, Pekka Salmela, Eero Vottonen, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä HK:n koekeittiössä valmistamassa makkaraa. Kuvasta puuttuu keittiömestari Jaakko Sorsa.
Mika Roito, Pekka Salmela, Eero Vottonen, Tero Mäntykangas ja Pekka Terävä HK:n koekeittiössä valmistamassa makkaraa. Kuvasta puuttuu keittiömestari Jaakko Sorsa.HK
Julkaistu 22.03.2017 08:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

HK Maakarit -artesaanimakkarasarja inspiroi Suomen huippukeittiömestarit kehittämään omat makkaransa. Keittiömestareiden valmistamat makkarat esiteltiin maaliskuussa Fastfood & Cafe & Ravintola 2017 -ammattitapahtumassa.

Artesaanimakkarainnostuksen siivittämänä HKScanin keittiömestari Risto Mikkola ja tuotepäällikkö Tom Tapper kutsuivat joukon Suomen huippukeittiömestareita kehittämään omat makkaransa. Keittiömestarit tarttuivat haasteeseen innolla.

Omat makkaransa kehittelivät:

Jaakko Sorsa, Ravintola Finds Hong Kong

Eero Vottonen, Suomen edustaja Bocuse d´Or kokkien maailmanmestaruuskilpailussa.

Veljekset Ponteva: Mika Roito ja Pekka Salmela, Ravintelit Huber ja Bertha Tampere

Tero Mäntykangas, keittiöpäällikkö, Lapland Hotels

Pekka Terävä, Ravintola Olo Helsinki

Tunnetut suomalaiset keittiömestarit kokoontuivat viime syyskuussa HKScan:in Vantaan tuotantolaitokselle esittelemään reseptinsä ja valmistamaan omat makkaransa HK Maakareiden asiantuntijoiden opastuksella. Lopputuloksena oli viisi hyvin erilaista artesaanimakkaraa.

"Ime mun tattia" ja "Pekan Lerppa"

Oman makkaransa kehitteli muu muassa Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas, jonka poroa ja tattia sisältävä makkara on saanut melkoisen lempinimen: "Ime mun tattia". Michelin-Ravintola Olon Pekka Terävän broilerinmaksaa sisältävä makkara tunnetaan puolestaan työnimellä "Pekan Lerppa".

– Nuo nimet ovat lempinimiä. HK Maakarit Huberin Huilu on tuolla nimellä jo virallisesti myynnissä. Neljä muuta makkaraa ovat vielä työnimillä, eli lopulliset nimet tarkentuvat lanseerauksen yhteydessä, HKScanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa.

Nähtäväksi siis jää, popsitaanko kesällä virallisestikin Ime mun tattia -makkaraa.

Huippukokkien kehittelemät makkarat:

HKScan on lanseerannut HK Maakarit Huberin Huilun ammattikeittiöille keväällä 2017 ja lisää on luvassa.

Veljekset Ponteva: Huberin Huilu. Suomalainen porsaan- ja naudanliha, cheddarjuusto ja jalapeno tekevät Huberin Huilusta tuhdin makkaran. Lihapitoisuus 82%.

Tero Mäntykangas: Poro-Tattis. Suomalaista porsaan ja poron lihaa, mm. tatteja, porkkanaa ja selleriä. Lihapitoisuus 75%.

Pekka Terävä: Lintumakkaraa Suomi 100. Suomalaista broilerinlihaa ja broilerin maksaa, sekä mm. herkkusieniä ja kanalientä. Lihapitoisuus 81%.

Eero Vottonen: Kanamakkara Bocuse d´Or. Suomalaista broilerinlihaa, mm. tatteja, kanalientä ja sienifondia. Lihapitoisuus 86%.

Jaakko Sorsa: Kiinan Porsasmakkara Bao, Suomalaista porsaanlihaa, vasikkafondia. Autenttinen maku rakentuu mm. setsuaninpippurin, kuminan, aniksen ja fermentoidun mustapavun yhdistelmästä. Lihapitoisuus 86%.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Tässä on Suomen paras grillimakkara 2021Raati maisteli yli 138 makkaraa ja löysi voittajat – tässä on Suomen paras makkara 2020: "Oikein maistuva, hyvä olutmakkara"Vuoden parhaat makkarat on valittu! Kesän suosikkimakkara vakuutti sokkotestissä: "Reippaasti makuja!""Sinisen Lenkin pikkuveljeä" myydään 2 miljoonaa pakettia vuodessa – syötkö sinäkin tätä legendaarista grillimakkaraa?
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 20.6.09:44
    Ruoka

    Makkaran murskasuosio! Yhtä grillimakkaraa myydään nyt poikkeuksellisen paljon