HK Maakarit -artesaanimakkarasarja inspiroi Suomen huippukeittiömestarit kehittämään omat makkaransa. Keittiömestareiden valmistamat makkarat esiteltiin maaliskuussa Fastfood & Cafe & Ravintola 2017 -ammattitapahtumassa.
Artesaanimakkarainnostuksen siivittämänä HKScanin keittiömestari Risto Mikkola ja tuotepäällikkö Tom Tapper kutsuivat joukon Suomen huippukeittiömestareita kehittämään omat makkaransa. Keittiömestarit tarttuivat haasteeseen innolla.
Omat makkaransa kehittelivät:
Jaakko Sorsa, Ravintola Finds Hong Kong
Eero Vottonen, Suomen edustaja Bocuse d´Or kokkien maailmanmestaruuskilpailussa.
Veljekset Ponteva: Mika Roito ja Pekka Salmela, Ravintelit Huber ja Bertha Tampere
Tero Mäntykangas, keittiöpäällikkö, Lapland Hotels
Pekka Terävä, Ravintola Olo Helsinki
Tunnetut suomalaiset keittiömestarit kokoontuivat viime syyskuussa HKScan:in Vantaan tuotantolaitokselle esittelemään reseptinsä ja valmistamaan omat makkaransa HK Maakareiden asiantuntijoiden opastuksella. Lopputuloksena oli viisi hyvin erilaista artesaanimakkaraa.
"Ime mun tattia" ja "Pekan Lerppa"
Oman makkaransa kehitteli muu muassa Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas, jonka poroa ja tattia sisältävä makkara on saanut melkoisen lempinimen: "Ime mun tattia". Michelin-Ravintola Olon broilerinmaksaa sisältävä makkara tunnetaan puolestaan työnimellä "Pekan Lerppa".
