Rheinhessenin viinitiloja 3/4: Weingut Bischel
Veljeksistä Christian ja Matthias Runkel kuullaan vielä. Terroiria eli maaperää, ilmastoa yms. erityisen paljon kunnioittava veljespari on nostanut Weingut Bischelin Rheinhessenin alueen seuratuimpien joukkoon.
Pressimatkan toinen päivä startattiin Appenheimissa, nuoren tulokkaan Weingut Bischelin ja klassisen Weingut Wagner Stempelin yhteisellä palstalla, Scharlachbergilla.
Hyvin jyrkällä etelärinteellä maisemat alas Bingenin kaupunkiin saavat haukkomaan henkeä. Jyrkkä maasto tarjoaa muutakin kuin esteettömiä näkymiä. Sateella vesi valuu rinnettä pitkin pois jättäen viinin tappelemaan elostaan kvartsisella ja kalkkisella maaperällä tuulen pyyhkäistessä mukaansa lopunkin kosteuden. Näillä korkeuksilla hallanvaarakin jää vähäiseksi.
Vaikka terroir tarjoaakin loistavat, mutta työläät lähtökohdat upeille viineille, ovat tarhaa hoitavat Runkelin veljekset Christian ja Matthias tehneet kellareissakin hienoa työtä. Viidennen polven viinitekijäveljekset ovat nousseet nopeasti Rheinhessenin tiiviisti seurattavien tilallisten joukkoon. VDP-statusta heillä ei vielä ole eikä se kuulemma erityisesti kiinnostakaan (ei varmaan). Tarjoiltujen maistiaisten perusteella kotkaplakaatin ilmestyminen viinitlan seinään ja pullonkaulaan lienee kuitenkin vain lähiaikojen kysymys. Runkelin veljesten filosofia pohjaa pitkälti terroirin kunnioittamiseen puuttuen luonnon tekemiseen mahdollisimman vähän ja aina silloin käsityönä. Scharlachbergissa tuloksena rapsakan raikas, hivenen suolainenkin metallinen Riesling. Toisaalta, kanssaviljelijä Wagner-Stempel sai aikaan yllättävän erilaisen viinin, mikä kuvastaa loistavasti myös viinintekijän osaa tuotantoprosessissa.
Näistä tyypeistä kuullaan vielä enemmänkin! Rieslingien lisäksi maista kaksikon Silvaneria, jos osuu kohdalle!
Weingut Bischel
Appenheim
www.weingut-bischel.de
PS. Lue myös viinireissun muut jutut!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan