Reseptit ja raaka-aineet kotiovelle – ruokakassipalveluiden suosio kasvussa

foodbag

Suomessa toimii netin kautta käytettäviä ruokakassipalveluita, jotka toimittavat raaka-aineet resepteineen kotiovelle. Ruokakassipalveluiden suosio on kasvamassa, ja tarjoajien määrä on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. 

On päiviä, jolloin kaupassa ei jaksaisi käydä ja pää lyö tyhjää reseptejä miettiessä. Ruokakassi-palvelun perusideana on, että raaka-aineet ja reseptit toimitetaan suoraan kotiovelle. Viikon ateriat on suunniteltu valmiiksi, ja kotoa tulee löytyä ainoastaan perustarvikkeita, kuten suolaa ja jauhoja.

Ruokalistat on pyritty miettimään niin, että ne tarjoavat tilaajalleen terveellistä ja monipuolista ruokaa lautasmallin mukaisesti. Ruokakassien tuotteista valmistettavien ruokien on tarkoitus olla helppoja valmistaa. Erikoisruokavaliota noudattaville ruokakasseissa on kuitenkin vielä puutteita. 

"Yritämme saada perheet syömään yhdessä"

Ruokakassin tilaajalle halutaan tarjota ruoan lisäksi myös vapaa-aikaa, kertoo SyöHyvin Suomi Oy:n toimitusjohtaja Stephan Kristiansson. Tarkoitus on, että asiakkaan aikaa ei kuluisi kauppareissuihin, vaan asiakkaat voivat keskittyä ruoan valmistamiseen, ja siitä nauttimiseen.

– Yritämme saada perheet syömään yhdessä, kertoo Kristiansson ruokaakassien perusideasta. 

Ideaan kuuluu se, että ruokahävikkiä ei syntyisi ruokakassin ostajalle lainkaan. Ruoka-aineiden määrät on pyritty laskemaan tarkkaan, ja myös ruoantähteiden hyödyntäminen on pyritty ottamaan huomioon. Puolikkaita purkkeja ei jää pilantumaan kaappiin, vaan kaikki tuotteet käytetään viimeistä pisaraa myöten.

Ruokakassien hinnat voivat kuitenkin kirpaista tavallista kuluttajaa. 

Kohderyhmä laajentunut

Kenelle palvelu on suunnattu? 

– Palvelu suunniteltiin alun perin lapsiperheitä ajatellen, mutta nykyisin asiakasskaala on laajentunut. Olemme ottaneet valikoimiin myös kahden hengen ruokakasseja. Ruokakassien kohderyhmä on kasvanut lapsiperheistä kiireisiin aikuisiin ja vanhempiin pariskuntiin, kertoo Kristiansson.

Ruoan tilaaminen netistä on meillä vielä melko uusi ilmiö, kun taas naapurimaassa Ruotsissa joka viides tekee ruokaostoksensa netissä. Ruokakassi valittiin muutama vuosi sitten Ruotsissa jopa vuoden lahjaideaksi.

– Olemme kaukana niistä määristä mitä esimerkiksi Ruotsissa tarjotaan, mutta uskon että tulevaisuudessa ruokakassien kysyntä tulee kasvamaan, Kristiansson kertoo. 

Muun muassa seuraavat tahot tarjoavat ruokakassipalvelua:

Middag toimittaa kolmen tai viiden päivän ruokakasseja, joista löytyvät tarvittavat raaka-aineet ja reseptit neljän hengen ateriaa varten. Valittavana on myös vege- ja hedelmäkasseja, sekä express-kotiruokakasseja. Ateriakokonaisuudet on suunniteltu niin, että niiden valmistaminen vie aikaa noin puoli tuntia. Middag toimittaa ruokakasseja koko eteläiseen Suomeen kerran viikossa. Ruokakassi neljällä hengelle kolmeksi päiväksi maksaa 79 euroa. 

Anton&Anton tarjoaa kolmen päivän ruokakasseja, joihin sisältyy yksi liha-, kala- ja kasvispäivä. Valittavana on kahden- tai neljän hengen arkiruokakasseja, sekä neljän hengen vegekasseja. Ruokakasseja toimitetaan kerran viikossa pääkaupunkiseudulle. Neljän hengen kolmen päivän ruokakassi maksaa 68 euroa. 

SyöHyvin-palvelu tarjoaa viiden tai kolmen päivän ruokakasseja neljälle hengelle, tai viiden päivän ruokakasseja kahdelle hengelle. Ateriat ovat helppo valmistaa, ja sopivat koko perheelle. Palvelu toimii pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Ruokakasseja toimitetaan joka toinen viikko. Neljän hengen kolmen päivän ruokakassi maksaa 69 euroa. 

Keittiökaveri tarjoaa viiden tai kolmen päivän ruokakasseja, pikaruoka-, sekä hedelmäkasseja. Valittavana on myös aamupalapalvelu työpaikoille. Ruokalistoilta löytyy monipuolisesti kana-, liha-, kala- ja kasvisruokia. Saat ruokakassin tarvittaessa myös gluteenittomana. Neljän hengen kolmen päivän ruokakassi maksaa 70 euroa. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja