S-ryhmä julkaisi lokakuun alussa suomalaisen ruokakulttuurin yli 400-sivuisen suurteoksen, Ruoka-Kalevalan. Tuore teos on oodi suomalaiselle ruoalle ja suomalaisten rakkaimmille makumuistoille.
S-ryhmän, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Marttaliiton toukokuussa 2016 käynnistämä jättihanke toteutettiin yhdessä suomalaisten kanssa. Ruokakalevala.fi-sivuston ja Marttojen keräyksen tuloksena saatiin taltioitua tuhansittain suomalaisten rakkaimpia makumuistoja.
"Kun olin pieni, äiti paistoi lauantaina saunan jälkeen makkarakuppeja paistinpannulla, ja siihen päälle paistettua sipulia. Nyt kun olen itse äiti, olen tehnyt tyttärelleni samoja makkarakuppeja."
Teoksessa muistellaan muun muassa legendaarisen makkaran, HK:n Sinisen Suomen valloitusta. Miten tästä makkarasta nousi Suomessa ilmiö?


