Resepti, jota on pakko kokeilla: Helppo ja nopea suklaakakku

Herkullinen suklaakakku voi pelastaa pinteestä. Shutterstock

Jos makeannälkä yllättää tai yllätysvieraat saapuvat, eikä kaapista löydy mitään tarjottavaa, kannattaa leipoa helppo ja nopea suklaakakku.

Kokeile suklaakakun reseptiä, joka valmistuu helposti ja vaivattomasti. Tämä herkku sopii loistavasti myös Itsenäisyyspäivän illallisen seuraksi.

Helppo ja nopea suklaakakku

12–16 palaa

100 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoa
3 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria koristeluun

Tarjoiluun:
kermavaahtoa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita yhteen munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, kaakao ja vaniljasokeri keskenään ja hämmennä munaseokseen. Lisää lopuksi voisula.

2. Paista kakkua noin 25 minuuttia. Sen kuuluu olla matala, rapea pinnaltaan, mutta tahmea sisältä.

3. Anna kakun jäähtyä, sihtaa pinnalle tomusokeria, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kermavaahdon kera.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!