Rendang – näin teet kotona maailman parhaimmaksi ruoaksi valitun lihaherkun!
Kokeile kuuluisan indonesialaisen ruoan valmistamista kotona. Ruokalaji vaatii pitkän haudutuksen, mutta lopputulos on sen arvoinen!
Indonesialainen naudanlihasta valmistettava rendang valittiin maailman parhaaksi ruoaksi CNN:n äänestyksessä.
Täydellisen rendang-curryn salaisuus on aromikas maustetahna ja ruokalajin pitkä haudutus. Parhaimmillaan rendang on, kun sen antaa hautua yön yli, esimerkiksi haudutuspadassa.
Tätä Norecipes-sivuston rendangia on syönyt myös itse Anthony Bourdain tv-ohjelmassaan. Sen tarjoili hänelle singaporelainen Russel Wong.
Mausteinen ja aromikas, indonesialainen rendang on valittu maailman parhaaksi ruoaksi CNN-kanavan äänestyksessä. Murea liharuoka tarjoillaan keitetyn tai höyrytetyn riisin kera.
Maustetahna
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
- ¼ tl kurkumaa
- 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti pilkottuna
- 4 isoa valkosipulinkynttä karkeasti pilkottuna
- 200 g (salotti)sipulia
- 3 rkl chilihiutaleita
Lisäksi
- 2 rkl öljyä
- 1 kg naudanlihaa, esimerkiksi potkaa tai kylkeä kuutioiksi pilkottuna
- 2 vartta sitruunaruohoa
- 4 kaffirlimetin lehteä
- 2,5 cm pala galangalia
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 1 rkl palmusokeria TAI fariinisokeria
Valmistusohje
2. Laita pannu kuumenemaan. Lisää öljy. Kun öljy on kuumaa, paista naudanlihapalat pannulla erissä. Anna lihan pinnan ruskistua kunnolla, ennen kuin kääntelet palat. Ota lihat pois pannulta kulhoon odottamaan.
3. Lisää pannulle pilkottu sitruunaruoho, kokonaiset kaffirlimetin lehdet ja pilkottu galangal ja paista hetken, kunnes aromit erottuvat. Lisää lihan joukkoon ja jätä öljy pannulle.
4. Käännä liesi miedolle lämpötilalle ja lisää pannulle maustetahna. Paista koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa kosteudesta on haihtunut (10-15 minuuttia). Älä anna tahnan palaa pannuun. Lisää tarvittaessa vettä ja pienennä lämpötilaa.
5. Lisää pannulle kookosmaito ja palmusokeri/fariinisokeri. Anna sokerin haihtua kastikkeeseen ja lisää sitten joukkoon naudanliha ja sitruunaruoho-kaffirlimetti-galangalseos. Sekoita ja peitä pannu kannella - kuitenkin niin, että kannen ja pannun väliin jää pieni ilmarako, mistä neste pääsee haihtumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia ajoittain sekoittaen.
6. Kun liha on mureaa ja suurin osa nesteestä on haihtunut, ota kansi pois ja lisää lämpöä liedelle. Sekoita rendangia koko ajan, että loputkin nesteet haihtuvat. Älä kuitenkaan anna lihan palaa. Muista, että öljy ei haihdu pannulta. Sitä saa ruoassa olla.
7. Rendang on valmista, kun pannulla ei juurikaan enää ole kastiketta jäljellä ja liha on tummanruskeaa. Ideaalitilanteessa rendangin annetaan hautua yön yli, jotta kaikki aromit imeytyvät lihaan. Tarjoile rendang riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan