Mainos

Ravitsemusasiantuntija kannustaa palaamaan vanhoihin tapoihin – tämä rasva voita terveellisempi vaihtoehto?

Sianlihasta saatava laardi ei ehkä sittenkään ole niin epäterveellistä, kuin tähän asti on luultu.

Kauan ennen kuin erilaiset öljyt ja margariinit valtasivat kauppojen hyllyt, ihmiset käyttivät leivonnassa ja ruoanlaitossa surutta sianlihasta saatavaa laardia. Nyt eräs ravintoasiantuntija haluaa herätellä paluuta vanhaan väittämällä laardin olevan luultua terveellisempi vaihtoehto.

Brittiläisen ravitsemusliiton asiantuntijan Jo Traversin mukaan siitäkin huolimatta, että laardi on valmistettu sianrasvasta, se sisältää joukon hyviä rasvoja. Miehen mukaan laardi sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden on viime aikaisissa tutkimuksissa todistettu olevan hyödyksi sydämen terveydelle.

Toinen asiantuntija muistuttaa kohtuudesta

Traversin mukaan monen nykyihmisen kavahtama laardi saattaa olla jopa voita parempi vaihtoehto.

– Laardissa on itse asiassa varsin paljon monityydyttymätöntä rasvaa, mikä on hyväksi sydämen terveydelle. Tällaiset rasvat ovat niitä, joita tarvitsemme ruokavaliossamme, ja siinä on niitä itse asiassa paljon enemmän kuin voissa, Travers kertoo.

Laardi koostuu 55-prosenttisesti monityydyttymättömästä rasvasta, kun taas vastaava luku voin osalta on 32 prosenttia.

Ravitsemusterapeutti Rhiannon Lambert haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että jos rasvaa käyttää pieniä määriä ruoanlaitossa ja leivonnassa, rasvan laadulla ei ole kovinkaan paljon merkitystä.

– Toisen ruoan väittäminen paremmaksi kuin toisen voi olla hyödytöntä, sillä ruoasta voi kadota nautinto, jos meistä tuntuu, ettemme saisi syödä sitä. On tärkeä muistaa, että kaikkia ruokia voi nauttia kohtuudella, Lambert muistuttaa.

Lähde: Independent

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja