Sianlihasta saatava laardi ei ehkä sittenkään ole niin epäterveellistä, kuin tähän asti on luultu.
Kauan ennen kuin erilaiset öljyt ja margariinit valtasivat kauppojen hyllyt, ihmiset käyttivät leivonnassa ja ruoanlaitossa surutta sianlihasta saatavaa laardia. Nyt eräs ravintoasiantuntija haluaa herätellä paluuta vanhaan väittämällä laardin olevan luultua terveellisempi vaihtoehto.
Lue myös suomalaisasiantuntijan kannanotto: Ravitsemustieteilijä ottaa kantaa rasvasotaan: Onko margariini terveellisempää kuin voi?
Brittiläisen ravitsemusliiton asiantuntijan Jo Traversin mukaan siitäkin huolimatta, että laardi on valmistettu sianrasvasta, se sisältää joukon hyviä rasvoja. Miehen mukaan laardi sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden on viime aikaisissa tutkimuksissa todistettu olevan hyödyksi sydämen terveydelle.
Toinen asiantuntija muistuttaa kohtuudesta
Traversin mukaan monen nykyihmisen kavahtama laardi saattaa olla jopa voita parempi vaihtoehto.
– Laardissa on itse asiassa varsin paljon monityydyttymätöntä rasvaa, mikä on hyväksi sydämen terveydelle. Tällaiset rasvat ovat niitä, joita tarvitsemme ruokavaliossamme, ja siinä on niitä itse asiassa paljon enemmän kuin voissa, Travers kertoo.

