Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintoloitsijalta tyhjentävä vastaus tyytymättömän asiakkaan palautteeseen – tämän takia ravintolaruoka on kallista!

Paljonko kuuman veden ja sitruunan tulisi maksaa?
Paljonko kuuman veden ja sitruunan tulisi maksaa?Shutterstock/Kuvakaappaus: Mashable/TripAdvisor
Julkaistu 22.01.2016 19:55

MTV LIFESTYLE

Ravintoloitsija vastasi rauhallisen loogisesti asiakkaan kiukkuiseen palautteeseen.

Bennett's Cage & Bistroa koskevista 580 palautteesta 438 on antanut ravintolalle korkeimman mahdollisen arvosanan TripAdvisor-palvelussa. Eräs Hannah C. -nimimerkillä kirjoittanut nainen jätti kuitenkin erittäin katkeran palautteen.

"Paikka on todella kamala. Menin iltapäiväteelle ystävien kanssa, ja minulla oli tiukka budjetti. Tilasin kuumaa vettä ja sitruunaviipaleen, jotka ensinnäkään eivät tulleet samaan aikaan ystävieni kakkujen ja juomien kanssa. Sitten minulta veloitettiin kaksi puntaa kuumasta vedestä ja ohuesta sitruunaviipaleesta. Kun kysyin, miksi minulta veloitettiin vedestä niin paljon, tarjoilija kysyi töykeästi: "No, tiedätkö, paljonko sitruuna maksaa?" Kyllä, se ei todellakaan maksa kahta puntaa. Tämän jälkeen hän väitti, että teepannu yhdelle (joka minulta veloitettiin) on samanhintainen kuin sitruuna. Osoittaakseen, kuinka naurettavaa tämä on, ystäväni tilasi suklaakakkuviipaleen, joka maksoi 1,90 puntaa.

Kamala paikka, en todellakaan suosittelisi, ja minua palvelleelle töykeälle tarjoilijalle pitäisi antaa potkut. En aio palata, ja suosittelen, etteivät ystäväni tai perheenjäsenenikään mene sinne."

"Palvelut maksavat ainesosia enemmän"

Ravintolan johtaja, Mike Fisher, vastasi palautteeseen rauhallisesti ja loogisesti.

"Olen pahoillani, että sinusta tuntuu "ryöstetyltä", ja yritän selittää sinulle, miksi näin ei ole.

Tulit ravintolaan, ja tarjoilija näytti sinulle paikkasi, antoi ruokalistan, odotti hetken ja otti sitten tilauksesi. Hän lisäsi tilauksen kassaan, keräsi kupin, lautasen, lusikan ja vei ne keittiöön. Siellä hän valitsi veitsen ja leikkuulaudan, otti sitruunan jääkaapista, leikkasi viipaleen ja laittoi sen kuppiin. Sitten hän palasi saliin, valutti tarvittavan kuuman veden ja vei kupin pöytääsi. Kun olit lähdössä, hän tulosti kuitin, toi sen sinulle, laskutti luottokorttiasi ja löi maksun kassaan. Kun lähdit, hän otti kuppisi, lautasesi ja lusikkasi, vei ne keittiöön, pesi ja kuivasi ne leikkuulaudan ja veitsen kanssa, ja laittoi sitruunan pois. Sen jälkeen hän palasi saliin ja laittoi kupin, lautasen ja lusikan paikoilleen, pyyhki pöytäsi ja laittoi ruokalistan paikoilleen odottamaan seuraavaa asiakasta.

Se on ainakin 2–3 minuuttia työtä tarjoilijalle.

Yrityksen yleiskustannukset, kuten vuokra, sähkökustannukset, pankkikulut ynnä muut, tekevät yhteensä 27,50 puntaa tunnissa. Maksan kollegoilleni siedettävään toimeentuloon riittävän palkan ja kun otetaan huomioon loma-ajan palkka, vakuutukset ja tuottamaton aika ennen avaamista ja sulkemisen jälkeen, tarjoilija, joka palveli sinua, maksaa minulle 12,50 puntaa tunnilta. Siispä yhteensä kustannukset ovat 40 puntaa tunnilta tai 67 penniä minuutilta, tarkoittaen sitä, että sinun palvelemisesi 2–3 minuutin verran maksoi 1,34–2 puntaa. Sitten vielä lisätään hallituksen lisäämä 20 prosentin arvonlisäveron, joka nostaa hedelmäjuomakupillisesi kustannuksia jonnekin 1,60–2,40 punnan tietämille huolimatta siitä, otitko 1,5 pennin hintaisen teepussin tai viiden pennin sitruunaviipaleen.

Minun täytyy maksaa myös tavarantoimittajilleni, muuten palvelut eivät ole saatavilla muille ihmisille, jotka käyttävät niitä jatkossa. Ymmärrän, että se saa kupposen hinnan keskustan kahvilassa vaikuttamaan kalliilta verrattuna siihen, jonka teet kotona, mutta valitettavasti se on elämän julma tosiasia. Oikeastaan palvelut maksavat paljon enemmän kuin ainesosat.

Ehkä havaitsemasi töykeyden laukaisi se kunnioituksen puute, jota koin oletuksestasi, että voisit käyttää palvelujamme ja että sinua palveltaisiin ilmaiseksi."

Lähde: Someecards

Lisää aiheesta:

152 euroa kahdesta kokiksesta! Varoitus kreikkalaisravintolan törkyhinnoista: "Juoskaa"Ravintola kyllästyi turhasta valittaviin asiakkaisiin – vastaa kipakasti vinkujille: "Emme osaa lukea tyhmien ajatuksia..."Italialaisravintola kohun keskellä – laskutti asiakkailta yli 400 euroa kahdesta pastasta, eikä ole ainoa tapaus: "Älä koskaan mene syömään tänne!"Ravintoloitsija tylyttää negatiivisia arvioita antaneita asiakkaita: ”Vedä ruskea paperipussi päähäsi”Suomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen saa yhä oudompia käänteitä – ”säikähdin tosissaan”TOP 10: Ravintoloiden ärsyttävimmät asiakkaat – et kai ole yksi heistä?
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 07:00
    Ruoka

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 24.10.18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 23.10.10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa