Ravintoloitsija Pekka Terävä huolissaan: Yhtä tärkeää asiaa Suomessa ei haluta ymmärtää

Päivän nimi: Pekka Terävä 6:06 Päivän nimi: Pekka Terävä

Vastikään ravintola Nuden avannut huippukokki toivoo, että Suomessa osattaisiin arvostaa enemmän käsityöammatteja. 

Vastikään uuden ravintolan avannut huippukokki Pekka Terävä vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa jaksamisesta ja kotimaisista raaka-aineista, mutta myös suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuudesta.

Ravintoloille mahdollisuus myös sunnuntaiaukioloon

Kun puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin uudistamisesta, huippukokki Pekka Terävä nostaa esiin alkoholiverotuksen ja globaalissa kilpailussa pärjäämisen. 

Täsmälääkkeiksi mies nostaa esiin kolme tärkeää seikka, joista ensimmäinen koskee käsityöläisammattien arvostusta. 

– Suomessa ei haluta ymmärtää käsityöammattien tärkeyttä olipa kyseessä sitten veneenveistäjä tai kokki, Terävä toteaa ja lisää, että käsityön määrällä on myös työllistävä vaikutus. 

Toiseksi kokki uudistaisi sunnuntaityöhön liittyvän rajoitteet.

– Jos aiotaan pärjätä globaalisti, pitäisi huippuravintolat saada auki myös sunnuntaisin.

Millä muilla keinoin Pekka Terävä uudistaisi ruokakulttuuriamme ja mitä tekemistä jalkapallolla on ravintolamaailman kanssa? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.