Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintoloitsija Pekka Terävä huolissaan: Yhtä tärkeää asiaa Suomessa ei haluta ymmärtää

6:06Päivän nimi: Pekka Terävä
Julkaistu 30.10.2018 16:58

Vastikään ravintola Nuden avannut huippukokki toivoo, että Suomessa osattaisiin arvostaa enemmän käsityöammatteja. 

Vastikään uuden ravintolan avannut huippukokki Pekka Terävä vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa jaksamisesta ja kotimaisista raaka-aineista, mutta myös suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuudesta.

Ravintoloille mahdollisuus myös sunnuntaiaukioloon

Kun puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin uudistamisesta, huippukokki Pekka Terävä nostaa esiin alkoholiverotuksen ja globaalissa kilpailussa pärjäämisen. 

LUE MYÖS: Ainutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?

Täsmälääkkeiksi mies nostaa esiin kolme tärkeää seikka, joista ensimmäinen koskee käsityöläisammattien arvostusta. 

– Suomessa ei haluta ymmärtää käsityöammattien tärkeyttä olipa kyseessä sitten veneenveistäjä tai kokki, Terävä toteaa ja lisää, että käsityön määrällä on myös työllistävä vaikutus. 

Toiseksi kokki uudistaisi sunnuntaityöhön liittyvän rajoitteet.

– Jos aiotaan pärjätä globaalisti, pitäisi huippuravintolat saada auki myös sunnuntaisin.

Millä muilla keinoin Pekka Terävä uudistaisi ruokakulttuuriamme ja mitä tekemistä jalkapallolla on ravintolamaailman kanssa? Katso koko haastattelu videolta. 

Lisää aiheesta:

Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaLounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanKoronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajille"Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Huippukokilla vankka mielipide suomalaisten suosikkitäytteestä: Kuuluuko ananas pizzaan, Henri Alén?
Huomenta SuomiPekka TeräväRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 1.11.15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • 31.10.16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 28.10.18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 24.10.12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 23.10.18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse