Ravintolayhtiö Royal Ravintolat aloittaa ravintoloitsijakoulutuksen, jonka tarkoituksena on tuottaa ravintola-alalle useita uusia menestystarinoita.
Suomalainen ravintolayritys Royal Ravintolat aikoo aloittaa uudenlaisen ravintoloitsijakoulutuksen Suomessa keväällä 2016.
Koulutuksen sisältösuunnittelussa ovat mukana koulutusvisionääri Saku Tuominen ja keittiömestari-ravintoloitsija Jyrki Sukula. Ohjelmaan valittuja ravintoloitsijakokelaita tulee opettamaan joukko suomalaisia alan asiantuntijoita. Lisäksi mukana luennoimassa on myös kansainvälisiä "tähtiä".
"Henkilövetoiset konseptit toimivat tänä päivänä"
Tänä keväänä alkavaan, Royal Academy -nimiseen ravintoloitsijakoulutukseen valitaan hakemusten perusteella 10 kokelasta, jotka saavat Royal Ravintoloiden nykyisistä ravintoloista oppisopimuspohjaisen työpaikan ja sen ohella maksuttoman koulutuksen.
Ravintoloitsijakoulutuksen läpäisseiden ja intohimoisimpien talenttien kanssa Royal Ravintolat on valmistautunut perustamaan uusia, ravintoloitsijavetoisia ravintoloita. Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo idean koulutukseen lähteneen yrityksen omista lähtökohdista.
Uusi tapa perustaa ravintola takaa huimat liikevoitot?
Royal Ravintolat testasi ravintoloitsijakonseptia jo viime vuonna Richard McCormickin ja Ville Relanderin kanssa. Kaksikolle annettiin vapaat kädet The Cock-ravintolan perustamiseen ja ravintolayritys toimi taustavoimana. Ravintolan liikevaihto kasvoi 98 prosenttia tiloissa aiemmin toimineeseen Kellarikrouviin verrattuna.