Yksi intialaisravintoloiden tunnetuimmista ja rakastetuimmista ruoista valmistuu helposti myös kotikeittiössä.
Chicken Tikka Masala on ravintoloiden suosikkiruoka, mutta toisin kuin moni kuvittelee, sen valmistu ei vaadi pitkiä haudutusaikoja tai monimutkaisia työvaiheita. Tämä ruoka valmistuu nimittäin pöytääsi jopa alle puolessa tunnissa!
Tikka Masalan ehtii siis hyvin pyöräyttää pöytään niin työpäivän kuin reippaan ulkoilulenkinkin jälkeen.
Mausteisen kastikkeen kanssa tarjoillaan riisiä ja naan-leipää.
Tikka Masala (6 annosta)
4 broilerin rintafileetä
1 rkl voita
2 rkl juustokuminaa
2 rkl paprikaa
1 ½ rkl korianteria
1 ½ tl kurkumaa
½ tl cayenne-pippuria
¼ tl suolaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan mehu
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl inkivääriä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1–1,5 dl kermaa
2 rkl öljyä
Kuutioi broilerinfileet. Sekoita mausteet keskenään pienessä kulhossa. Sekoita broileripalojen joukkoon puolet mausteseoksesta, jogurtti ja sitruunamehu. Anna broileripalojen maustua ja valmista sillä välin kastike.
