Ravintolakohu: Michelin-tähtikokki on piilottanut ruokiin jo pidemmän aikaa kielletyn lisämausteen – "Asiakkaiden ei tarvitse tietää totuutta"

kokki
Kuvituskuva: Michelin-tähtikokki maustoi vegaanisia kasvisruokia kanaliemikuutioilla. Shutterstock

Michelin-tähtiravintoloissa Isossa-Britanniassa työskennellyt kokki on myöntänyt maustaneensa vegaanisia ruokia eläinperäisillä ainesosilla. 

Lontoossa sijaitsevassa Tamarind-ravintolaketjussa työskentelevä keittiömestari Karunesh Khanna on jäänyt kiinni asiakkaiden huijaamisesta. Khanna on myöntänyt maustaneensa intialaisravintolan vegaanisia curryruokia valmiilla Knorrin kanaliemikuutioilla. Keittiömestari on näin halunnut saada ruokiin lisämakua.

Potkut saanut työntekijä paljasti vilpin

Khanna jäi kiinni vilpistään, kun hänen alaisenaan työskennellyt keittiön apulaispäällikkö Mafis Ali sai potkut valitettuaan keittiömestarin maustamistavasta. Ali valitti ensin suoraan Khannalle, joka ei kuitenkaan suostunut luopumaan kanaliemikuutioiden käytöstä. Tämän jälkeen apulaiskeittiöpäällikkö Ali lähetti asiasta sähköpostia ravintolan omistajalle. Omistaja Fateh Dhaliwal ei kuitenkaan reagoinut asiaan toivotulla tavalla, vaan erotti Alin kahdeksi viikoksi.

Asia eteni lopulta työoikeuteen ja nousi julkisuuteen. Tuomari perui Alin erottamisen ja määräsi ravintolan korvaamaan hänelle kuukauden palkan. Tuomarin mukaan ravintolan omistaja ei ollut halunnut, että kukaan puuttuu ravintolan tärkeän tähtikokin toimintaan, jotta ravintolatoiminta ei kärsisi.

Keittiömestari Karunesh Khanna on työskennellyt aiemmin muun muassa Michelin-tähdillä palkituissa hotelliravintoloissa Britanniassa. Kanaliemikuutioita hän käytti kuitenkin ainoastaan Lontoon Sohossa sijaitsevassa Tamarind-ravintolassa. Khannan kollegat olivat kyseenalaistaneet keittiömestarin toimintatavan, mutta hän oli vain todennut tylysti, että ”asiakkaiden ei tarvitse tietää totuutta”.  Khanna sai kohusta huolimatta pitää työpaikkansa Tamarindissa.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja