Ravintola myy My Little Pony -nimistä burgeria – hampurilainen valmistettu hevosenlihasta

shutterstock_337714676
Hollantilaisen ravintolan hampurilaisella on mielipiteitä herättävä nimi. Shutterstock

Hollantilainen ravintola myy hevosenlihasta valmistettua hampurilaistaan kyseenalaisella nimellä.

Hollantilainen ruokarekka, Keuken van het Ongewenst Dier, tarjoilee listallaan hevosenlihasta valmistettua hampurilaista. Erikoisen hampurilaisesta tekee hevosenlihan lisäksi sen mielipiteitä herättävä nimi, My Little Pony Burger.

Hampurilaisten pihvit ovat valmistettu vanhoista hevosista, jotka ovat aiemmin työskennelleet paikallisessa huvipuistossa. Idean tähän epätavalliseen lihavaihtoehtoon ravintola sai siitä, etteivät teurastettujen hevosten lihat menisi hukkaan. Ravintola on tarjoillut hampurilaista jo vuosia, mutta ravintolan kokki Babbe Hengeveld myöntää, ettei hampurilaisten menekki ole kovin hyvä.

– Ne eivät myy hyvin, sillä monet ihmiset pitävät ajatusta hevosen syömistä jotenkin pahana, Hengeveld toteaa.

Hevosia pidetään edelleen enemmän lemmikkeinä, kun taas esimerkiksi kanoja tai lehmiä. Hengeveld joutuukin usein selittelemään asiakkaille hampurilaisessa olevaa lihavalintaa. Hengeveld on kuitenkin huomannut, että hänen ideassaan on potentiaalia. Isommat yritykset ovat kiinnostuneita hänen tyylistään hyödyntää lihat, jotka muuten menisivät roskikseen. Yritykset ovat myös kiinnostuneita lanseeraamaan My Little Pony Burgerin suuremmallekin yleisölle.

Lähde: Foxnews

 ***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.