Vinkkeli on selkeä, taitava, yltiöystävällinen, hiukan yllätyksetön, mutta toimiva.
Kun istahdin ravintola Vinkkelin pöytään, totesin ääneen, että jos laittaisin ravintolan pystyyn, se näyttäisi pitkälti tältä. Klassisen tyylikäs näyttämättä vanhalta. Täydellinen tila syödä rennommin tai fiinimmin.
Meille tarjotaan shampanjaa (15 eur). Viikon vieraanamme olevalle junnulle Kuohuvaa Kuusenkerkkää (8 eur). Kiinni veti. Pascal Doquet Le Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs on elegantti ja tasapainoinen aloitus. Korpihillan Kuohuva Kuusenkerkkä on seuralaiselle ennestään tuttu ja hyväksi todettu.
TERRIINI. Ruoaksi neljän annoksen menu (54 eur). Kylkeen suositusviinit (52 eur). Neloset aloitetaan maalaisterriinillä, jossa on mukana porsaankylkeä, ankkaa ja karitsaa. Höysteeksi herkkusienipyreetä, tryffelillä maustettua kastiketta ja kevätkaalia. Pehmeän rustiikkinen. Yhtä aikaa maukas ja helppo. Lasiin Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge. Kevyehkö ja karpaloinen Pinot saa tammituksesta mukavasti runkoa. Hapot taittavat annoksen rasvaa tyylikkäästi. En ollut varma, miten fiiniä ruokaa Vinkkeli tarjoaa, mutta tämä paljasti homman ainakin lähtevän fiinistä bistromeiningistä.





