Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: The Bull, Tampere

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.06.2016 21:37

Anu ja Sami Lappalaisen vetämä gastropub-ketju Tampereella hakee vertaistaan. Tuulensuusta se alkoi ja monen monituiseksi lopulta päätyi. Gastropubit ovat paitsi nostaneet tamperelaisen ravintolaskenen jo yksinään astetta korkeammalle, myös tarjonneet helppoja ja halpoja tapoja tutustua ja palata muistossa eri maiden rennon tason keittiöihin. Kannattaa katsoa Tampere Food Clubin tekemä haastattelu aiheesta (Facebook-video).MTV Oy, All rights reserved

Lappalaisten uusin valtaus on mielestäni se kaikkein kunnianhimoisin, burgeri. Laji on kokenut jyrkän noususuhdanteen viime aikoina ja Tampereellakin burgeriskene on mullistunut totaalisesti reilussa vuodessa. Burger Bar The Bull haluaa näyttää lajissa sarvensa ja kutsui meidät maistamaan purilaisiaan.

Koskikeskusta vastapäätä sijaitseva The Bull on fiilikseltään rennon letkeä. Pöydissä pönöttävät talouspaperirullat ja kastikepullot. Burgerilista on todella laaja. Liki 30 hampparia on lähtökohtaisesti mielestäni liiankin laaja, vaikka mukana on kanaa ja lihattomia versioita. Burgeria viedään jokaiseen maailman kolkkaan ja makumaailmaan. Aion kuitenkin keskittyä aluksi melko perinteiseen versioon. Hätkähdän, kun tajuan, että peruspihvi on 250 g. Tiedän jo etukäteen sen olevan burgerifilosofiaani vastaan. Burgerin kasaamisessa yksi olennainen pointti on ainesosien toimiva suhde. Ei voi olla yhdistelmää, jossa 250 grammaa lihaa saataisiin vain yhdeksi täyspainoiseksi osaksi kokonaisuutta. Pihvin saa myös 150 gramman versiona, mutta testataan ensin keittiön näkemystä. 

Olen niin varma lihan ylivoimasta, etten pysty valitsemaan pelkistettyä juustoversiota. Otan chilisen, Lupaus seikkailusta -burgerin kolmen chilin soosilla (17 eur.). Vaimo valitsee sen, mitä arvelinkin eli The Brien (Brie de Meaux ja Dijon-sinappia, 18 eur.).

Burgeri tulee intialaista ravintolaa muistuttavalla metallisella tarjottimella, jossa osaset ovat selkeästi erillään. Chiliburgerin täytteet ovat mielestäni täydellisessä suhteessa syömismukavuuteen. Kastikkeet eivät pursua ensimmäisellä haukulla poskille ja burgeri pysyy kontrollissa läpi syömisen. Chilisoosi on juuri mukavan tulista. Kunnon poppamies ei saa siitä kiksejä, heikompi haukkoo henkeään, mutta itselle se tarjosi mukavan ruokailukokemuksen, jossa ei tarvinnut keskittyä suun sammutukseen eikä Tabascon lisäämiseen. Mutta kuten arvasin, niin burgeri maistuu lihalle. Se on mun puritismissa väärin. Lihan kuuluu olla vain yksi osa mauista, ei hallitseva. Kypsyys oli nippa nappa medium, häivähdyksiä roseesta eli lihan voisi jättää hitusen raaemmaksi. Vaikka liha australialaista Black Anguksen ulkopaistia onkin, sen pauloihin ei pidä hirttäytyä. En tiedä, olisiko 150-grammainen pihvi parempi - täytyy käydä testaamassa lounaalla. Nykypihvissä on joka tapauksessa 50-100 grammaa ylimääräistä. Ei täytön, vaan maun puolesta. 

Annoksen ranskalaiset olivat varsin hyviä herättämättä intohimoja suuntaan tai toiseen. Keskivertoa parempia. Kurkut ja tomaatit olivat burgerista erillään, mikä itselleni kyllä toimi, vaikka olen kuullut siitä poikittaisiakin sanoja. Lisädippinä pyydetty, oluella ja viskillä maustettu bbq-soosi ansaitsee aplodit. Vaikka kuulemma onkin purkkikamapohja, niin omat olut-viskihöysteet nostavat sen uusiin ulottuvuuksiin. Iso suositus pienelle kipolle. Lasiin gastropub-ketjun uuden, oman panimon, Nordic Breweryn Bitter #1, joka maistui, mutta oli juurikin 1.0. Hyvä lähtö, parempi tulee varmasti. Särmää voisi toivoa enemmän.

Vaimo oli burgerista samoilla linjoilla. Paksu brie-siivu keräsi kehuja, samoin kuin tuju dijon. Lihaa oli vain maun puolesta liikaa. Se hallitsi. 

The Bull jatkaa Tampereen huikeaa vauhtia nousevaa burgerikulttuuria tuoden siihen omantyylisensä osan. Paikka ja palvelu on taatun rentoa gastropub-henkeä, juomatarjooma Lappalaisille tyypilliseen tapaan vähän parempaa, mitä olisi voinut olettaa. Itselläni on mahdotonta enää päättää, mistä saa kaupungin parhaan burgerin, koska olennainen jatkokysymys on, millä fiiliksellä on liikkeellä. Korkeatasoinen, rasvainen mättöburgeri löytyy O’Hanasista, puhdaspiirteinen makumaailma Friends Brgrsista, hitusen fiinimpi ja lihainen näkemys Huberista ja kokeilevampi, lihaisa (tai tyystin lihaton) versio The Bullista. Kaikille on paikkansa ja kaikille toivottavasti ja nähtävästi löytyy kävijänsä.

Burger Bar The Bull

Hatanpään valtatie 4, Tampere MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, JärvenpääRavintola-arvostelu: Los Pollos, TampereRavintola-arvostelu: Baskeri & Basso aka BasBas, Helsinki40 metrin ravintolakierros: Café Europa, Naughty BRGR, Barmacia, Dining 26, Majava Baari (TAMPERE)Ravintola-arvostelu: Armas Kuppila, TampereRavintola-arvostelu: Frankly, Tampere
ravintolaravintola-arvosteluTampereTampere Food Clubthe bull
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

ravintola
  • 18.06.201908:53
    Henrik's

    Ravintola-arvostelu: Henriks, Tampere

  • 17.06.201911:30
    Tampere

    Brunssivinkki kesälle: Ravintola Viikinsaari, Tampere

  • 29.04.201908:40
    Saksan viinit

    Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere – viinintekijäillallinen Grans-Fassian & Georg Breuer

  • 03.03.201920:28
    ravintola-arvostelu

    Lounasarvio: Ravintola Penélope, Helsinki

  • 14.11.201822:30
    rooma

    Rooman ravintoloita 2018