Kulunut vuosi on tuonut Tampereelle ennätysmäärän uusia ravintoloita. Yksi mielenkiintoisimmista on (nyt verkkokaupaksi siirtyneen) Tila Kaupungissa -luomukaupan kyljessä aloittanut Pikkubistro Kattila. Luomun nimeen vannova tai vähintään mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita hyödyntävä keittiö kuulosti kunnianhimossaan innostavalta. Odotin myös Pariisin Le Cordon Bleu -koulusta oppinsa saaneen argentiinalais-italialaisen Silvia del Carmen Castanon latinovaikutusta Kattilan ruoissa.
LOUNAALLA. Olin käynyt Kattilassa kahdesti aiemmin lounaalla. Ensimmäisellä kerralla tarjoiltu kasvislasagne oli ok ja itse tehdyn vuoan rakenne ja maku toimi lounastasolla mallikkaasti. Annos olisi tosin jättänyt hiukankin isoruokaisemman kiukkuiseksi. Toisella kerralla nautittu sei korianterikastikkeella ja -riisillä oli pommi. Mauton mössö, jossa en olisi sokkona maistanut korianteria enkä silmät aukikaan suolaa. Illallisvaraus oli tuolloin jo tehty, mutta aloin pohtia perumista. Ehkäpä homma ilta-aikaan toimisi.
ILLALLISELLA. Lauantain alkuiltana pieni paikka oli täynnä isomman porukan varauksen myötä. Tartuimme alkuun meille suositeltuun alsacelaiseen luomuskumppaan. Lieneekö kulunut vartti, kun tunsin kroppani helmeilevän hiestä. Varsin lämminhenkisen tunnelman myötä riisuin ohuen neuleeni (ei hätää, tämä tarina ei jatku). Hetken päästä huomasimme seurueen kanssa huutavamme toisillemme pienen pöydän ääressä. Huomioin nostavani puhevolyymia kahdesti, kun yksi korotus ei riittänyt. Muutama akustiikkalevy olisi paikallaan. Harvoin meteli häiritsee minua ravintolassa, mutta suuren perheriidan voimakkuudella käyty keskustelu latisti tunnelmaa alusta lähtien.
ALKUUN. Otamme alkuun rapeaa ankkaraviolia ja miedosti chilillä maustettua mangosalaattia (10,50) sekä marinoituja jättikatkarapuja ja Chef Silvian maistuvaa paprikahilloketta (10,50). Ankkaravioli oli maukas ja liha säilyttänyt taikinakuoressa mehukkuuttaan. Chilillä maustettu mangosalaatti tarkoitti hapanimelän kastikkeen päälle laitettuja mangokuutioita. Annos herätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia keittiöstä. Makua hallitsi turhan paljon etikka. Makeus voitti raviolin suolaisuuden. Mangon tarjoaminen meidän oloissa on riskialtista eikä mehevästä raikkaudesta ollut tietoakaan. Kaikki oli toki itse tehtyä, mutta suoraan sanoen ei siltä maistunut.






