Ravintola-arvostelu: NOA Restoran, Tallinna

Tallinnan pressimatkan lounas nautittiin maineikkaassa NOAssa, jota tituleerataan usein myös Viron parhaaksi ravintolaksi.

NOA koostuu tavallaan kahdesta ravintolasta. Rouhean tyylikkäästä Restoran- ja fiinimmästä Chef’s Hall -puolesta. Jälkimmäisestä olen kuullut todella ylistäviä arvioita ja menisi kuulemma heittämällä vähintään top vitoseen vertailussa suomalaisiin rafloihin.

Nyt oli kuitenkin Restoran-puolen aika näyttää taitonsa. Alkuun hauska näpertelyannos graavitaimenesta (18 eur). Höysteeksi paahtoleipää, lohenmätiä, sipulia, tilliä, hapankermaa ja wakame-levää. Toimiva kombo, kalassa täydellinen kypsyys ja suola, mutta toki kokkaamisen kannalta annos oli varsin suoraviivainen. En valita, nauttisin tällaista mielelläni useamminkin bistrossa lasillisen kanssa. Pieni puuhastelu leipien kokoamisessa oli kivaa.

Pääruoaksi valitsen mustekalapastaa viini-voikastikkeella tomaatin, valkosipulin ja paprikan kera (18 eur). Persoonallinen pasta, jolle käsin tehty pici-pasta antaa ulkoista rouheutta ja annokseen ruokaisuutta. Olisi mielenkiintoista kuulla italialaisen näkemys tulkinnasta, mutta pirun hyvää se joka tapauksessa oli. Mureaa mustekalaa oli mukana isompana lonkerona ja pienempinä veitikoina. Isohkon alkuruoan jälkeen jouduin jättämään täyttävän pastan hiukan kesken eli annoskoosta ei tässä mestassa tarvitse kenenkään valittaa. Kannattaa olla muutenkin varovainen tilatessaan, sillä etenkin alkuruoat olivat kaikilla seurueesta tuhteja.

Keittiömestari Orm Oja tuli tervehtimään seuruetta. Erikoislaatuinen kaveri. Mies ajoi tosissaan motocrossia, mutta onnettomuuden jälkeen joutui luopumaan lajista ja miettimään, mitä sitten tekisi. Ruoanlaitto oli aina kiinnostanut, joten Orm ryhtyi kokiksi ja on nyt virolaisen keittiön kärkikaartia. Ikää 26 vuotta!

Parin annoksen perusteella en lähtisi liikaa arvostelemaan ravintolaa, mutta uskallan silti antaa NOAsta suuren suosituksen. Menu ei kumarra oikeastaan mihinkään suuntaan ellei hyvää makua lasketa. Paketti on silti kasassa, mitä pidän niin monimuotoisen listan kohdalla saavutuksena. Oma tyyli on löydetty eikä sitä voi verrata oikein mihinkään ravintolaan Suomessa. Ravintola sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta, kauniilla rantatontilla, joten tänne täytyy varta vasten lähteä. Tila on porrastettu kolmelle tasolle, joista kaikista aukeaa upea näköala kaukana siintävään vanhaan kaupunkiin.

Ehkä vielä joskus pääsen maistamaan Chef’s Hallin maistelumenua (79-89 eur)…

NOA
Ranna tee 3, Tallinna

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja