Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: Gösta, Mänttä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 14.07.2016 12:17

Vietimme kaveriporukalla viikonlopun Mäntässä. Lauantain ohjelmassa oli mm. kierros Serlachius-museoissa sekä lounas Gösta-museon nimikkoravintolassa. Kun raflaa pyörittää monissa liemissä keitetty keittiömestari Henry Tikkanen ja taustajoukoista löytyy muuan Pekka Terävä, tulee ennakko-odotukset laitettua väistämättä varsin korkealle.

MTV Oy, All rights reserved

Upeaa modernia puuarkkitehtuuria esittelevän uudehkon lisäsiiven ravintolaa hallitsee Heikki Marilan massiivinen ”Mänttä”-maalaus. Sisustusta voisi kuvailla skandinaaviseksi. Lauantaina klo 14 tila on puolillaan, mutta tunnin päästä täynnä.

Valitsen listan ainoasta menukokonaisuudesta alku- ja pääruoan (yhdessä 38 eur + suositusviinit 18 eur). Lampaanpaistista sävelletty ”pastrami” saa höysteeksi punajuurta, kirsikkaa ja kirvelipestoa. Selkeitä makuja, luovasti yhdistellen, uusia makupareja löytäen. Kaikki harmoniassa keskenään. Juuri sellaista, jota kuvittelinkin saavani nauttia. Pauly-Bergweiler Riesling Feinherbin sitruksiset hapot raikastavat makukokemusta tahdikkaasti.

MTV Oy, All rights reserved

Vaimolle Haugesundin silliä, ruskistettua voita ja varhaisperunoita (12 eur), jota voi kuvailla tismalleen samoin. Hieno tulkinta sillistä ja uusista perunoista päivitettynä muutama sykäys fiinimpään muotoon perusideaa kadottamatta. En ole sillin suuri ystävä, mutta tämän annoksen olisin vedellyt mieluusti itsekin.

MTV Oy, All rights reserved

Pääruoaksi päivän kala-annos, siikaa, perunaterriiniä ja rapukastiketta, jatkaa suloisen suomalaista linjaa, jossa mauilla ei räiskitä, vaan yhdistellään varman tyylikkäästi sesonkia vahvasti kunnioittaen. Kukin osa on herkullista yksinään ja yhdessä entistä parempaa. Erityishuomion nappaa huippulöytö Espanjasta, Bassus Pinot Noir, jota pysähdyn maistelemaan kesken aterian parikin kertaa. Tätä on saatava lisää!

MTV Oy, All rights reserved

Vaimon nokkosella maustettua kauraa, paistettua latva-artisokkaa, sydänsalaattia ja tomaattivinaigrette (16 eur) on lempeän täyteläinen kesäruoka ja hieno esitys kasvisruoan mahdollisuuksista ilman turhia kikkailuja. Risottomaisen mehevä, makujen tasapainoa.

MTV Oy, All rights reserved

Palvelu on rennon ystävällistä ellei peräti tuttavallista. Viinejä voisi esitellä tarkemmin kuin ”saksalainen Riesling”.

Ravintola Gösta edustaa minulle nykyistä suomalaista keittiötä puhtaimmillaan. Annokset suorastaan ylpeilevät raaka-aineillaan tekemättä niistä silti turhan suurta numeroa. Lautasella kun on joukkue eikä sooloilijoita. Yhdessä voitetaan.

Kun jo pelkät museot ovat päiväretken väärti, nostaa varmastikin Suomen paras museoravintola Mäntän ehdottomiin kesätarppeihin.

PS. Myös muu seurue hykerteli annoksistaan. Niistä kuvat alla. Lisäpinnat yllättävän toimivasta, taipuvasta tuolista, jollaista aloin toivoa kotiinkin.

Ravintola Gösta

Joenniementie 47 / taidemuseo Gösta, Mänttä MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Pyy, TampereRavintola-arvostelu: Bruukki, Turku - Sunday Feast -brunssiRavintola-arvostelu: Anorak, KajaaniRavintola-arvostelu: Gösta, Mänttä (vol. 2)Ravintola-arvostelu: Wistub Alsace, TampereRavintola-arvostelu: Magus Auk, Tallinna
GöstamuseoravintolaMänttäravintolaravintola-arvosteluSerlachius-museot
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved