Porvoon toinen kauan haaveilemani ruokakohde SicaPellen lisäksi oli Bistro Sinne. Olin kuullut siitäkin pelkästään hyvää. Valitettavasti Sinnessä pääsi nauttimaan tässä yhteydessä pelkän lounaan, jonka pohjalta näkemys paikasta rajoittuu jossain määrin. Olin lounasaikaan yhä melko täynnä hotellin aamiaisesta, mutta eipä se ole ennenkään menoa haitannut. Oli kuitenkin selvää, että tyydyn yhteen ruokalajiin.
Sinne sijaitsee Porvoon Taidetehtaan kyljessä ja nautimmekin aperitiiviksi kierroksen kulttuurin parissa. Kannattaa ehdottomasti saapua paikalle puoli tuntia ennen pöytävarausta ja toimia samoin, mikäli paikka on auki. Ei edes maksa mitään.
Itse rafla näyttää ulkopuolelta varsin tympeältä, ostoskeskusmaiselta. Sisätilat ovat onneksi tyylikkäät, vaikka seinänkorkuisista ikkunoista aukeava maantie ei kaikkein tunnelmallisin näky olekaan. Ravintola on yllättävän iso halli, jossa pöytien välit ovat tuplat tavalliseen. Meidät ohjataan istumaan ikkunapöytään aivan avokeittiön viereen. Harvoin keittiön toimintaa näkee niin täydellisesti kuin Sinnessä. Palvelu on alusta loppuun sanoisinko perusystävällistä. Persoonatonta, mutta moitteettoman toimivaa. Yhden ruokalajin aterialla meitä palvelee kolme tarjoilijaa.
Tein halujeni kanssa kompromissin ja valitsin itse paljon kehutun burgerin (18,90 eur) vaimon syödessä à la carte -listalta Paistettua nieriää, mustaa risottoa ja mustajuurta (24,50 eur). Näin saatiin maistaa erilaisia makumaailmoja ja burgerikokemukseni pääsi karttumaan.
Vaimon kala-annos oli tasapainoinen kokemus, hyvässä ja pahassa. Kaikki oli kohdallaan. Kypsyydet, raaka-aineiden laatu ja kunnioitus, mutta wow-elementti puuttui. Toimisi varmaankin parhaiten menun osana, kuten yleensä tällaista tulee nautittua. Lasiin oikein mainiota Chablis’ta (15,36/16 cl).





