Ravinnolla uskomaton vaikutus ulkonäköön – älä unohda näitä ruoka-aineita

Kananmunat voivat suojata ihoa auringon haitalliselta UV-säteilyltä.

Moni noudattaa tänä päivänä tiettyä ruokavaliota karistaakseen kiloja, mutta ruokavalion voi valita myös sitä silmällä pitäen, mikä saa kehon voimaan hyvin – ja sen myötä kaunistumaan. Poimi vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia kaunistumisen vuoksi.

Useissa tutkimuksissa ja selvityksissä on vuosien saatossa pyritty selvittämään, millaiset ruoka-aineet kaunistavat. Lisäämällä tiettyjä terveellisiä ruoka-aineita omaan ruokavalioon voi jokainen selvittää, löytyykö kauneuden salaisuus todella lautaselta.

Kananmunat

Sen lisäksi, että kananmunat ovat monipuolista arkiherkkua, ne voivat tehdä hyvää myös iholle. Vuonna 2009 tehdyssä selvityksessä saatiin viitteistä siitä, että kananmunien sisältämät antioksidantit voivat jopa nelinkertaistaa ihon luontaisen suojan auringon UV-säteitä vastaan.

Porkkanat ja tomaatit

Jokainen tietää, että kuitu- ja vitamiinipitoisia hedelmiä ja vihanneksia olisi tärkeää syödä joka päivä, mutta vitamiinipommeilla voi olla myös yllättävämpiä vaikutuksia hyvinvointiin. Vuonna 2012 tehdyssä skotlantilaisessa selvityksessä selvisi, että vihanneksia ruokavalioonsa kuuden viikon ajaksi lisänneitä pidettiin entistä viehättävämpinä vihanneskuurin jälkeen. Syy tähän kaunistumiseen lienee vihannesten ja hedelmien sisältämissä karotenoideissa, jotka tuovat väriä kasvoille. Tunnetuimpia karotenoidien lähteitä ovat porkkanat ja tomaatit.

Soija

Vuonna 2007 Tokiossa tehdyn selvityksen mukaan soija voi silottaa ryppyjä. Tuloksia varten keski-ikäiset naiset lisäsivät soijaa ruokavalioonsa 12 viikon ajan. Soijan todettiin vaikuttaneen naisten kasvoja silottaen ja ihoa kiinteyttäen.

Tumma suklaa

On saatu viitteitä siitä, että tumma suklaa voi suojata ihoa auringon haitallisilta UV-säteiltä. Vuonna 2009 joukko naisia joi aamiaiseksi erityistä tummasta suklaasta valmistettua juomaa 12 viikon ajan. Naiset kokivat, että heidän kasvonsa olivat suklaakuurin jälkeen vähemmän punaiset auringolle altistumisen jälkeen kuin tavallisesti. Myös ihon kosteustasapaino oli parempi kuurin jälkeen. Tutkijat epäilevät, että syy tuloksiin voi löytyä tumman suklaan verenkiertoa edistävistä ominaisuuksista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.