Rapea kanaleike on lohturuokaa parhaimmillaan – "syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen"
Kanaleike minttuisen hernepyreen kera on ruoka, joka Sivumaku-bloggarin mukaan sopii niin arkeen kuin rentoon juhlaan.
Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo vierastavansa hieman "lohturuoka"-termiä, ja tämän vuoksi mies haluaakin muokata termin merkitystä itselle mieluisampaan suuntaan.
– Silloin kokataan syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen. Ei varsinaista mättöä, mutta juusto liittyy usein vahvasti mukaan. Ja kana, Kinnunen kertoo.
Lohturuokapäivän innoittamana Kinnunen valmisti tällä kertaa kanaleikkeen, jonka kanssa nautitaan minttuisista hernepyreetä. Jos haluaa varmistaa, että nälkä ei jää vaivaamaan, voi kylkeen pyöräyttää vaikkapa risoton.
– Sopii arkeen ja vähän rentoon juhlavampaankin menoon, kun vähän pursottelee nätisti, Kinnunen toteaa.
Katso rapean kanaleikkeen ja ihanan vihreän hernepyreen resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti