Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-valkoviinikana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.05.2013 20:50

Raparperi on toukokuun parhaita sesonkiraaka-aineita parsan ohella. Yleensä raparperia on totuttu näkemään jälkiruoissa, mutta halusin kokeilla sitä lämpimän ruoan maustajana. Hyvinhän se onnistui ja kitkerä maku makeutui hauskasti myös ilman sokeria tarpeeksi kypsyttyään. Kaunis punertavan vihreä väri häipyy haudutuksen myötä, mutta yrteillä annosta voi piristää kauniiksi. Lisukkeeksi sopii parhaiten riisi tai risotto. 

Oma raparperi tarjoaa jo varsia hyödynnettäväksi ja sain äidiltä muutaman varren lisää. Tarkoittaa, että kokkaan ja bloggaan raparperia tällä viikolla ainakin alkuruoaksi. Mehevän jogurttisen raparperipiirakan ohjeen löydät vaimon blogista. Sai viime sunnuntaina mummiltani kehuja. :)

Raparperin ja valkoviinin kanssa haudutettua kanaa

4 hlölle

4 broilerin rintafileetä

muutama raparperin varsi (koosta riippuen)

1 sipuli, ohueksi siivutettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

lasillinen valkoviiniä

muutama tuore timjaminoksa, lehdet nypittyinä

1 laakerinlehti, mielellään tuore

2 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna

2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Pilko raparperi peukalonpään mittaisiksi palasiksi. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kuumenna isohko kattila. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista fileet kauniiksi molemmilta puolilta. Madalla keskilämmölle. Lisää sipulisiivut ja raparperinpalat. Anna sipulin ja raparperin pehmentyä kattilassa koko ajan sekoittaen noin 10 minuutin ajan. Madalla lämpötilaa matalaksi. Lisää yrtit (paitsi persilja), valkosipuli ja valkoviini. Sekoita, peitä kannella ja anna hautua 45 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Maista hetki ennen loppua ja mausta mieleiseksi. Sekoita mukaan persilja (jätä hiukan koristeeksi). Tarjoile riisin kera. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraPikkujoulukanaMehevä maissi-kanapannu(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
broilerikanakeittiöpuutarharaparperivalkoviini

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana