Raparperi on toukokuun parhaita sesonkiraaka-aineita parsan ohella. Yleensä raparperia on totuttu näkemään jälkiruoissa, mutta halusin kokeilla sitä lämpimän ruoan maustajana. Hyvinhän se onnistui ja kitkerä maku makeutui hauskasti myös ilman sokeria tarpeeksi kypsyttyään. Kaunis punertavan vihreä väri häipyy haudutuksen myötä, mutta yrteillä annosta voi piristää kauniiksi. Lisukkeeksi sopii parhaiten riisi tai risotto.
Oma raparperi tarjoaa jo varsia hyödynnettäväksi ja sain äidiltä muutaman varren lisää. Tarkoittaa, että kokkaan ja bloggaan raparperia tällä viikolla ainakin alkuruoaksi. Mehevän jogurttisen raparperipiirakan ohjeen löydät vaimon blogista. Sai viime sunnuntaina mummiltani kehuja. :)
Raparperin ja valkoviinin kanssa haudutettua kanaa
4 hlölle
4 broilerin rintafileetä
muutama raparperin varsi (koosta riippuen)
1 sipuli, ohueksi siivutettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
lasillinen valkoviiniä

