Jaffakeksi on tunnettu klassikko ympäri maailmaa. Keksistä voi helposti tehdä myös isomman kakkuversion.
Kakkupohjaa varten tarvitset sokeria, jauhoja, leivinjauhetta ja munia. Pohjana toimii sokerikakkupohja. Hyytelön ja kuorrutteen tekoon tarvitset appelsiinihyytelöä ja tummaa suklaata. Jos valmista appelsiinihyytelöä ei ole saatavilla, voi sen tehdä myös appelsiinimarmeladilla, liivatteella ja vedellä.
Eräs nainen jakoi Rate My Plate -Facebook-ryhmään reseptinsä helpon jaffakakun tekemiseen. Asiasta kertoo The Sun.
Näin kakku tehdään
Nainen leipoi ensin kakkupohjan, jonka jälkeen hän valmisti appelsiinihyytelön. Hyytelö laitetaan kulhoon jähmettymään, jotta siitä tulee pyöreän muotoinen.
Kun hyytelö on jähmettynyt, se siirretään kakkupohjan päälle. Lopulta koko komeus kuorrutetaan tummalla suklaalla. Suklaaseen voi luoda jaffakeksien ikonisen kuvion esimerkiksi haarukalla.
– Tarvitset sokeria, jauhoja, kaksi kananmunaa sekä yhden teelusikallisen leivinjauhetta. Lisäksi paketin appelsiiniyytelöä ja yhden pakkauksen tummaa suklaata, nainen kirjoittaa.
– Tadaa! Valtava jaffakakku! hän julistaa.
Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
