Rakastatko jaffakeksejä? Helppo jaffakakku herättää ihastusta: "Riskeeraisin sosiaalisen etäisyyden ryöstääkseni tuon"

Jaffakeksit
Shutterstock, HandmadePictures

Jaffakeksi on tunnettu klassikko ympäri maailmaa. Keksistä voi helposti tehdä myös isomman kakkuversion.

Kakkupohjaa varten tarvitset sokeria, jauhoja, leivinjauhetta ja munia. Pohjana toimii sokerikakkupohja. Hyytelön ja kuorrutteen tekoon tarvitset  appelsiinihyytelöä ja tummaa suklaata. Jos valmista appelsiinihyytelöä ei ole saatavilla, voi sen tehdä myös appelsiinimarmeladilla, liivatteella ja vedellä.

Eräs nainen jakoi Rate My Plate -Facebook-ryhmään reseptinsä helpon jaffakakun tekemiseen. Asiasta kertoo The Sun.

Näin kakku tehdään

Nainen leipoi ensin kakkupohjan, jonka jälkeen hän valmisti appelsiinihyytelön. Hyytelö laitetaan kulhoon jähmettymään, jotta siitä tulee pyöreän muotoinen.

Kun hyytelö on jähmettynyt, se siirretään kakkupohjan päälle. Lopulta koko komeus kuorrutetaan tummalla suklaalla. Suklaaseen voi luoda jaffakeksien ikonisen kuvion esimerkiksi haarukalla.  

– Tarvitset sokeria, jauhoja, kaksi kananmunaa sekä yhden teelusikallisen leivinjauhetta. Lisäksi paketin appelsiiniyytelöä ja yhden pakkauksen tummaa suklaata, nainen kirjoittaa.

– Tadaa! Valtava jaffakakku! hän julistaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kakkuun tykästyttiin sosiaalisessa mediassa

Naisen julkaisu keräsi satoja kommentteja, jossa kakkua kehuttiin. Jaffakeksien fanit vannoivat tekevänsä keksien kakkuversion.

– Riskeeraisin sosiaalisen etäisyyden ryöstääkseni tuon sinulta, eräs kommentoi.

– Voisitko muuttaa luokseni viikonlopun ajaksi ja tehdä minulle paljon näitä kakkuja? Olisin paras ystäväsi ikuisesti, kirjoittaa yksi henkilö.

Lähde: The Sun

*** 

Videolla valmistuu helppo kinderkakku.

Kinderkakku – näin valmistuu helppo suklaakakku suosikkisuklaasta 1:10

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.