Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raikkaat uppopaistetut kanansiivet

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 27.06.2013 18:55

Tuliset kanansiivet ovat yksiä ruokasyntejäni. Täällä Tampereella ne tuntuvat välillä olevan paikallista kansallisruokaa. En puolustele tätä oikkuani kuin korkeintaan sillä, että joitain paheita pitääkin olla ja kohtuus silti kaikessa. 

MTV Oy, All rights reserved

Tein juhannuksena siipiä ensi kertaa itse ja hämmästyin, miten freshejä niistä saakaan. Ihmekös tuo, kun ei laita siipiä lillumaan siipikastikkeen ja rasvan sekamelskaan. Valkosipulin, persiljan, chilin ja sitruunan yhdistelmä on mausteinen, mutta raikas. Eikä yhtään niin sottainen. Ruokajuomana pidin enemmän valkoviinistä kuin oluesta. Toimii niin alkupalana grilliaterialla kuin suurempaan mättöfiilikseen pääruokana. Kunhan vain pitää kuumaa rasvaa silmällä. Friteerauskeitin on kiva, mutta itse olen todennut, etten sellaista ainakaan mökillä ulkoilmassa kaipaa.

Raikkaat, uppopaistetut kanansiivet

4 hlölle alkupalaksi

800 g broilerinsiipiä

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

puntti lehtipersiljaa, hienonnettuna

1-2 rkl chilirouhetta maun mukaan

1 sitruunan mehu

1-1,5 dl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

100 g vehnäjauhoja

1 l kasviöljyä (esim. rypsi tai auringonkukka, ei oliivi tai palmu)

Sekoita yhteen oliiviöljy, valkosipuli, chilirouhe, sitruunamehu ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna friteerausöljy n. 180-asteiseksi. Voit tiputtaa pinnalle pienen palan yrttiä ja kun se alkaa sihistä, on öljy valmis. Pidä öljy kuumana, mutta ei täysillä. Ja kansi lähellä, jos sattuu leimahtamaan. Ei kannata silti pelätä. Pyörittele siipiä vehnäjauhoissa ja koputtele turhat jauhot pois. Laita siivet paistumaan kattilaan 10-15 minuutiksi, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita pinnalta. Älä tunge kattilaa kerralla liian täyteen. Siipien täytyy koko ajan sihistä. Nosta siivet talouspaperin päälle ja anna turhan rasvan valua pois. Laita tarjolle ja ripottele pinnalle mausteseosta. Nautitaan välittömästi.MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraMehevä maissi-kanapannuMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäSinisimpukoita chorizon ja harissan kera
broilerichicken wingsfriteerausfrittikanansiivetreseptisiivet

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana