Raikastaa ja nesteyttää – suolainen jogurttijuoma on lääke moneen vaivaan

turkkilainen_juoma
Suolainen jogurttijuoma on kotoisin Turkista, ja sen uskotaan olevan lääke moneen vaivaan. Shutterstock

Suolainen jogurttijuoma viilentää tehokkaasti helteisimpänäkin päivänä. Sillä uskotaan olevan myös useita lääkinnällisiä ominaisuuksia. 

Suolainen jogurttijuoma ayran on kotoisin Turkista, jossa juoman uskotaan parantavan monia vaivoja. Ennen kaikkea se kuitenkin raikastaa kuumana kesäpäivänä. Tee päivästäsi nautinnollisempi ja kokeile tätä helppoa reseptiä! 

Lääke krapulaan ja auringonpistokseen

Tämä suolaa sisältävä juoma sopii nautittavaksi erityisesti helteellä, jolloin kehon suolatasapaino järkkyy helposti runsaan veden juonnin seurauksena. Juoma sopii lääkkeeksi myös silloin kun aurinko on jo tehnyt tuhojaan, sillä juoman on todettu lieventävän auringonpistoksen oireita.

Suolainen jogurttijuoma ei ole ainoastaan hellepäivän helpotus, vaan se sopii lääkkeeksi myös itsehankittuun päänsärkyyn eli tarkemmin sanottuna krapulaan.

Jogurtin ansiosta juomasta saa myös aimoannoksen proteiinia ja kalsiumia. Voit nauttia tätä uskomattoman monipuolista jogurttijuomaa pitkin päivää, niin aamu- kuin välipalaksikin. Entisestään lisää raikkautta juomaan saat lisäämällä joukkoon minttua ja jääpaloja.

Ayran – suolainen jogurttijuoma

3 dl (turkkilaista) jogurttia
3 dl vettä
ripaus suolaa 

Vatkaa jogurtti ja lisää joukkoon kylmä vesi. Mausta suolalla ja halutessasi tuoreella tai kuivatulla mintulla. Nauti korkeasta lasista.

 

Lähde: Dailysabah 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja