Varhaisperunoista on helppo loihtia raikas perunasalaatti.
Sitruuna-perunasalaatti sopii hyvin niin makkaroiden kuin kevyemmän broilerinkin rinnalle.
Sitruuna-perunasalaatti
1 kg varhaisperunaa
2 rkl kapriksia
1 dl lehtipersiljaa
Marinadi:
1 punasipuli hienonnettuna
3 tl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje:
Keitä perunat kypsiksi. Valmista sillä aikaa marinadi. Purista sitruunasta mehu ja raasta pesty sitruunan kuori. Sekoita keskenään kaikki marinadin ainekset. Jäähdytä perunat ja leikkaa suupaloiksi. Sekoita perunoiden joukkoon marinadi, hienonnetut kaprikset ja lehtipersilja. Tarjoile grillattujen makkaroiden kanssa.
Resepti: HK, Sami Lamminaho ja Tero Honkaniemi