Raikas perunasalaatti kruunaa kesäisen pöydän – kokeile!
Varhaisperunoista on helppo loihtia raikas perunasalaatti.
Sitruuna-perunasalaatti sopii hyvin niin makkaroiden kuin kevyemmän broilerinkin rinnalle.
Sitruuna-perunasalaatti
1 kg varhaisperunaa
2 rkl kapriksia
1 dl lehtipersiljaa
Marinadi:
1 punasipuli hienonnettuna
3 tl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje:
Keitä perunat kypsiksi. Valmista sillä aikaa marinadi. Purista sitruunasta mehu ja raasta pesty sitruunan kuori. Sekoita keskenään kaikki marinadin ainekset. Jäähdytä perunat ja leikkaa suupaloiksi. Sekoita perunoiden joukkoon marinadi, hienonnetut kaprikset ja lehtipersilja. Tarjoile grillattujen makkaroiden kanssa.
Resepti: HK, Sami Lamminaho ja Tero Honkaniemi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa