Raasta lämpimäksi – näillä vinkeillä teet voin käyttämisestä entistä helpompaa

raastettuvoi
Raastettu voi sekoittuu helposti taikinan joukkoon. Shutterstock

Voi tekee ruoasta hetkessä herkullista, mutta liian kova voi aiheuttaa haasteita. Näillä nikseillä teet voin käyttämisestä entistä helpompaa.

Voi tuo herkullista makua monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, mutta liian kova voi on haastavaa leikata. Toisaalta taas paistamisen kanssa tulee olla tarkkana, sillä voi ei kestä hyvin korkeita lämpötiloja.

Näillä vinkeillä selätät yleisimmät voihin liittyvät ongelmat ja voit nauttia huoletta maistuvasta ruoasta.

Kirkasta ennen paistoa

Voi ei kestä yhtä korkeita lämpötiloja kuin öljyt, joten paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Voin lämmönsietoa voi kuitenkin nostaa helpolla keinolla, nimittäin kirkastamisella. Sulata voi kattilassa ja jäähdytä. Hera laskeutuu kattilan pohjalle, jolloin pinnalle jää hyvin lämmönkestävä kirkastettu voi.  

Raasta lämpimäksi

Tekeekö mielesi leipoa? Voin pehmeneminen huoneenlämmössä vie yleensä monta tuntia, mutta mikrossa sulatustakaan ei suositella. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä voin sulamista voi nopeuttaa raastimen avulla. Raastettu voi pehmenee hetkessä, jolloin se on nopeasti käyttövalmista leivontaan. Raastettu voi sekoittuu helposti, jolloin taikinasta saa hetkessä tasaista.

Käytä lämmitettyä veistä

Tuottaako kovan voin levittäminen vaikeuksia? Voita ei kannata yrittää levittää tai leikata sellaisenaan, vaan käyttää apuna lämmitettyä veistä. Lämmitä voiveistä kuuman veden alla muutaman sekunnin ajan ja voin paloitteleminen helpottuu huomattavasti.

Voi korvaa kastikkeen

Unohda vaativien kastikkeiden valmistus, sillä voi sopii hyvin mehevöittämään myös pihvin. Pihviä paistaessasi lisää nokare voita molemmille puolille pihviä, ja vielä pieni nokare päälle juuri ennen tarjoilua. Sulanut voi on yksinkertainen, mutta herkullinen kastike hyvälle pihville. 

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja