Raaka-aine, jonka pitäisi löytyä jokaisen jääkaapista – mielettömät terveyshyödyt

Shutterstock

Porkkana on suomalaisille tuttu raaka-aine, jollla on paljon terveyshyötyjä. Ota selvää, miksi sinunkin jääkaapistasi olisi hyvä löytyä porkkanaa!

Voi ehkäistä syöpää

Porkkanoiden sisältämän beetakaroteenin on tutkittu ehkäisevän useita syöpiä, kuten keuhkosyöpää. Porkkana päivässä vähentää keuhkosyövän riskiä noin 40 prosenttia. Tämän lisäksi porkkanoiden runsas kuitupitoisuus vähentää paksusuolen syövän riskiä.

Tekee hyvää näölle

Porkkanat sisältävät myös runsaasti A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ehkäisee hämäräsokeutta. A-vitamiinin puute voi myös aiheuttaa kuivuutta sarveiskalvoissa sekä verkkokalvon vahinkoja, jotka voivat lopulta johtaa myös näköongelmiin.

Vähentää riskiä sairastua diabetekseen

Beetakaroteenin on tutkittu ehkäisevän myös riskiä sairastua 2-tyypin diabetekseen. Henkilöiden, joilla on geneettinen riski sairastua diabetekseen, kannattaisikin syödä porkkanoita päivittäin. Porkkanat ovat hyvä vaihtoehto myös heille, keillä on jo diabetes.

Suojaa hampaita

Porkkanoiden rouskuttelu puhdistaa ikeniä ja hampaita. Ne poistavat plakkia ja ruoantähteitä hampaista samalla tavalla kuin vaikka hammasharja. Porkkanoiden sisältävät mineraalit suojaavat myös hampaita vahingoilta.

Voi puhdistaa kehoa

A-vitamiini auttaa maksaa puhdistamaan myrkyt pois kehosta sekä vähentää sapen ja maksan rasvapitoisuutta. Porkkanoiden kuitu auttaa paksusuolta puhdistumaan tehostamalla ruoansulatusta..

Voi parantaa vastustuskykyä

Porkkanat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka parantaa vastustuskykyä. Tämän lisäksi porkkanat sisältävät myös runsaasti erilaisia antiseptisiä ja antibakteerisia ominaisuuksia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja